Kuchyňa a vybavenie

Teplovzdušná fritéza Delimano

marienka54 - fotkamarienka54, 8. mája 2020

Milé Varecháčky a Varecháči, prosím o Váš názor na teplovzdušnú fritézu Delimano, aké máte s ňou skúsenosti? Za každú radu vopred ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aj mna uz dlho pokusa, ale odolavam, najprv by som chcela ochutnat nieco, co v nej bolo pripravene. Jedlo z klasickej fritezy ma pre mna divnu pachut, ak by to bolo rovnake, nemam zaujem
Ma ju sestra, pytala som sa, ci je spokojna. Paci sa jej, ze pre dvoch navari rychlo, ale skusala hranolky a tie neboli chrumkave, len akosi udusene.
Zatial ju nekupujem, uvidime.
kucharka
Moja kamarátka má teplovzdušnú fritézu a je nadmieru spokojná.
Mňa teda vôbec neláka, podľa mňa je jedlo z nej akési mäkké, vôbec nie chrumkavé.... Je to vec chuti, každému chutí niečo iné.
Najlepšie by asi bolo aby si skúsila jedlo pripravené v tejto fritéze, aby si vedela, či ti chutí.
Sú iba dve možnosti : buď ti bude chutiť alebo nie... :-))


matolka
Dobry vecer. Ja mam tu våcsiu de luxe a je to fantasticka vec. Peciem v nej vsetko, co by som piekla v rure. Zemiaky, mäsko, kolaciky z listkoveho cesta, strudlu, dokonca aj piskotove cesto na malu torticku, chlebik na hrianky, zeleninku v pare a dokonca sme dnes skusali s kamaratkou opiect klobasy a boli fajn. Piekla som v nej aj maly makovnik z kysnuteho cesta a bol vynikajuci. No ja som max spokojna, nedala by som ju zanic. Ale rezne urcite nie.
sovka62
@matolka , rada by som vedela, či napr. chuť vypražených kuracích stehienok je identická s chuťou vypražených na panvici. Prto ešte váham, tým som si nie istá.
45678
@sovka62 (10.5.2020 12:59)

Evka, ja som kúpila fritezu hneď ako prišla na trh, samozrejme draho, lebo vždy chcem všetko hned:-))
Hranolky sú úplne fantastické, chrumkavé, aj mäso bez obalu sa upecie dobre, kuriatko sa upecie, ale aj vysusi, ale ak túžiš po vypražanom mäse tak určite z tejto fritezy to nebude:-( celkom uspokojivo sa pripraví napr. ryba, výborné sú pečene zemiaky v šupke, ale po pravde a všetkých možných pokusoch, (vyskúšala som recepty aj zo zahraničia), nesplnila moje očakávanie, ale zaberá miesto na linke :-)) najviac využívam na zohrievanie pečiva tak to je výborné, ako z pece a pečiem zemiaky aj gaštany som piekla, ale iba 1x. Z vlastnej skúsenosti by som sa znovu ja, pre kúpu fritezy nerozhodla. No neberiem názor iným. Ja mam fritezu Delimano.
bravcovinka
Ja mám teplovzdušnú firtézu Delimano doma - a som veľmi spokojný. Bravčové rezne super chrumkavé, žiadna pachuť. Rybie prsty takisto aj kuracie prsia Stehienka som vyprážať neskúšal, ale myslím, že aj tam bude rovnaká chuť ako na panvici.
2010
Tym ze je u nas je vacsina roku horko, a vari sa len pre dvoch a moja truba je meter siroka, tak ju nevyuzivam casto. Mam iny aifryer uz asi 3 roky co sa naklada z vrchu a ma dost vela nadstavcov a hranolku sa otacaju a ten sa pouziva stale. Treba sa v tom naucit robit, a napriklad vela ludi robi chybu
ze tak isto ako trubu treba aj airfryer predohriat atd, zajtra robim vyprazane file a hranolky.
Robil som minuly tyzden stavnaty chrumkavy cinsky bocik, podla tohto receptu,









jozka2
Nieco lepsie nieco horsie,som rada,ze ju mam.pre 1-2 je velka pomocka.Niet kedy a za 20-25 min obed na stole.Nestacim urobit salat.Dobra je pre ludi,ktori nerobia rozne privarky,ale salaty.Ked robim obcas ryzu ,robim viac,naporcirujem mraziacich sackov,vyberiem vo vode sa zohreje a priloha je na svete.
haji
Přečetla jsem všechny komenty, některé opakovaně. A jsem z toho jelen. Tedy jelenica. Totožný přístroj a jednomu se udělají hranolky, rezne chrumkavé. Druhému měké, nechrumkavé. Atd... Na mě je to pytel rozporných zkušeností. Uf
45678
@haji (11.5.2020 15:36)

S určitosťou, hranolky z obchodu, chrumkavé sú, ak robím zo zemiakov, upecu sa, ale sú mäkké, rezne sa urobia, ale nie upražia, teda, nám ta chuť nevyhovuje, kuracie stehná, aj mini kuriatko natural, bez obalu, sa upecie, ale bez pridania masla je mlandrave, vypečky z krkovičky sú dobré, prosto, záleží samozrejme na každom, aké má nároky na hotové jedlo. Netvrdím, že nemusí vyhovovať každému, no my sme zvyknutí na retro jedlo, aké pripravuje napr. @kvakac ,ci @kimlo , možno nie diétne, tak by som sa znovu po skúsenosti pre kúpu nerozhodla. Ked ho už mám, občas využijem, no obišla by som sa bez neho. :-) Čo sa týka pomalého hrnca, ten moje očakávanie,( na odporúčanie @kimlo ) spĺňa na 100%,..takže, je to každého individuálne rozhodnutie :-)
2010
@45678 (14.5.2020 18:23)
Dnes moje varenie pre jedneho, nic nebolo mlandrave...



1x haji
45678
@2010 (15.5.2020 18:07)
Prajem Ti dobru chuť! :-)) vidím, že si robil rybu, o ktorej som písala, že sa dá, v predošlom komentári. Tiež však pripomeniem, že som napísala, že je to individuálne rozhodnutie kazdeho, ja som opísala moje skúsenosti a nazor:-)
nikoho neodhovaram od kúpy, možno tvoje jedlo pre jedného nájde u mnohých nadšenie :-) určite nemám v úmysle spochybňovať Tvoje jedlo, skúsenosti, prajem pekný deň a veľa receptov, ktoré často v dobrom obdivujem, najmä foto:-)
sovka62
Po case som sa k diskusii vratila. @45678 , dakujem. Teraz mam jasno. U nas tiez hlavne klasika, taka stara madarsko-rakuska kuchyna.
Takze usetrim, nepotrebujem ju.
2x haji a 45678
2010
@2010 (10.5.2020 16:32)
Dnes som sa konecne dostal k tomuto experimentu robenia chrumkaveho bociku, cakal som nech mi kimchi kapusta dozreje aspon tyzden. Aj to bol tiez korejsky experiment robit stir fry z kimchi a ryzovych slizov vo woku .



2010
@45678 (14.5.2020 18:23)
Robil som vyprazanu rybu ale som nespecifikoval trik ako sa to robi. Je to podobne ako rezne



1x haji
afataga
@haji (1.6.2020 11:18)

Tak som trochu hladala a uz presne viem, co doma nechcem, pozri sem:



Vobec nie je pravda, ze vsetko v jednom hrnci, kde sa vzala ta brokolica? A potom umyvat 3 pokrievky a este nejaky ventil? Maso najskor dusene, potom trapene tlakom a nakoniec pecene, uf.
Nehovorim uz o tom, ze je to obrovske hebedo, jedine plus ma u mna nerez nadoba.
haji
@afataga (2.6.2020 11:01)
Jasné, brokolicu vyčaroval aj v tom prvním videu.
Vložila jsem pro zajímavost, víš, že já na takové vychytávky mám slabost. Mě technika v kuchyni fascinuje, haha Je to monstrum, o tom žádná. Když nemáš vůbec vybavenou kuchyń, je to alternativní možnost - zajímavost.
2010
@afataga (2.6.2020 11:01)
Ja tiez nedoverujem vsetkym novym prespekulovanym gagdets, ale skusali sme taku malu pizza ruru co reklamovala pizzu ako z pizzerie za minutu... Na velke prekvapenie to naozaj funguje



haji
@afataga (2.6.2020 11:01)
Mám elektrický tlakový hrnec Eta, je fajn a není tak obrovský. Dokonce v něm upeču i piškotový korpus - už jsem to dělala a byl ok.
@2010 velmi zajímavá vychytávka, ještě jsem takovou pícku neviděla. Díky za sdílení, zase jsem chytřejší.
zolik
@afataga (2.6.2020 11:01)
Na konci videa hovori, ze za necelu hodinu je obed hotovy. To mam rychlejsie hotove aj bez toho zazracneho Hebeda. 2 kuracie stehna ca 500g–30 min pecenia V trube a zaroven varene zemiaky na platni a do 40 min Je obed aj s tanierom na stole.
Aj pouziteho riadu na umyvanie je menej - 1 pekac, 1 hrniec, 1 skridla. :-)

haji
@zolik (2.6.2020 12:42)
Nejdůlelžitější je mít co dát do toho pekáče a hrnce. Ještě aby šla elektřina či plyn. Není co řešit. Pamatuju doby, kdy každou chvíli nešla elektřina, plyn jsme ještě zavedený neměli. Babička měla v záloze klasická kamna, takže hupky pro dřevo, uhlí a už se vařilo. Trocha dýmu, bo když se kamna nepoužívají, chvíli není vidět na ruku. A když děda přišel z práce, navařeno bylo.
45678
@sovka62 (25.5.2020 15:18)

Máš pravdu, klasika je klasika, na to sme zvyknutí :-) toľko krát som sa za povedala, že sa nenechám nalákať a výsledok? Nenapravitelnaaaaá:-)
@2010 nože daj ten trik, nech zmením názor :-) máš super recepty, ale nie vždy je to v našich podmienkach realizovatelne:-)






1x kvakac
dddddd
@2010 (2.6.2020 12:21)

Je to Roccbox Gozney? Kde sa to dá zohnať? Koľko sa nahrieva?