Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou fotorecept
Koláč je šťavnatý a mäkký. Cesto je tentokrát s cuketou a marhule posypané maslovou mrveničkou. Kto upečie, nebude ľutovať.
na 175 °C
Suroviny
| Cuketové cesto: | |
| 500 g |
|
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1/4 KL |
|
| 2 KL |
|
| 1 bal. |
|
| Ovocie: | |
| čerstvé |
|
| Maslová mrvenička: | |
| 100 g |
|
| 60 g studené |
|
| 60 g |
|
| 2 KL |
|
| Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
| domáca |
|
Postup
-
1
Na mrveničku uvedené suroviny prstami premiešam, namrvím. Odložím ju do chladničky.
- 2
Očistené marhule nakrájam na osminy a odložím.
- 3
Cuketu ošúpem, odstránim dužinu s jadierkami, nahrubo nastrúham a dám bokom. Šťavu nechávam.
- 4
Na cesto v miske vyšľahám do svetlej peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Pridám olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prešľahám. Nakoniec iba metličkou dôkladne zamiešam nastrúhanú cuketu.
- 5
Hotové cesto vylejem na vopred pomastený a posypaný hlboký plech 25x35 cm. Na cesto husto naukladám nakrájané marhule.
- 6
Povrch marhúľ štedro posypem pripravenou maslovou mrveničkou.
- 7
Pečiem cca 30 minút na 175 stupňov vo vyhriatej rúre.
- 8
Upečený cuketový koláč s marhuľami a posýpkou nechám vychladnúť.
- 9
Dobrú chuť prajem.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu