Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete fotorecept
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 26. júla 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 26. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
-
2
Cuketu a cibuľu nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na olivovom oleji. Primiešame nasekanú vňatku, trochu opražených píniových orieškov, ochutíme podľa potreby soľou, korením a citrónom.
- 3
Baklažán nakrájame na tenké plátky a nasucho ich ugrilujeme z oboch strán. Hotové ochutíme cesnakom, soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- 4
Opečené plátky baklažánu plníme bryndzovou plnkou, zrolujeme a podávame na vlažnej nakrájanej cukete.
- 3
Diskusia k receptu