Vafle so zmrzlinou a s čokoládou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:30
Vafle so zmrzlinou a s čokoládou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Možností, ako podávať sladké vafle, je mnoho. V horúcich dňoch stavte na zmrzlinu...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 ČL
2 PL
 štipka
3 ks
200 ml
80 g
Na vymastenie vafľovača:
Na podávanie:
100 g
50 ml (33 %)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    V mise premiešame preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, cukrom a so soľou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozmiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Tekutinu vlejeme do sypkej zmesi a vymiešame hladké cestíčko. Necháme ho pri izbovej teplote chvíľu odstáť.

  2. 2

    Zahrejeme vafľovač a ľahko ho potrieme trochou zvyšného masla. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do odstáteho cesta. Naberačkou vlievame cesto do vafľovača a postupne pečieme vafle.

  3. 3

    Čokoládu nalámeme a so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Upečené vafle doplníme na tanieri kopčekom zmrzliny, polejeme čokoládou a posypeme cukrom.

Diskusia k receptu