Vafle so zmrzlinou a s čokoládou
mesačník Varecha, dnes 13:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Možností, ako podávať sladké vafle, je mnoho. V horúcich dňoch stavte na zmrzlinu...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
80 g |
|
Na vymastenie vafľovača: | |
|
|
Na podávanie: | |
100 g |
|
50 ml (33 %) |
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
V mise premiešame preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, cukrom a so soľou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozmiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Tekutinu vlejeme do sypkej zmesi a vymiešame hladké cestíčko. Necháme ho pri izbovej teplote chvíľu odstáť.
- 2
Zahrejeme vafľovač a ľahko ho potrieme trochou zvyšného masla. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do odstáteho cesta. Naberačkou vlievame cesto do vafľovača a postupne pečieme vafle.
- 3
Čokoládu nalámeme a so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Upečené vafle doplníme na tanieri kopčekom zmrzliny, polejeme čokoládou a posypeme cukrom.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu