Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
mesačník Varecha, včera 18:30
Foto: Kulinární studio MAFRA
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie. Či už ako obed do práce, alebo ak Zobraziť celý popisTakto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie. Či už ako obed do práce, alebo ak si chcete navariť jedlo na pár dní.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g (alebo hokkaido) |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
100 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
10 g |
|
5 g |
|
hrsť (petržlenová vňať, mäta, bazalka) |
|
Postup
-
1
Z tekvice odstránime semienka, ošúpeme ju a nakrájame na rovnaké kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné mesiačiky.
- 2
V miske zmiešame tekvicu, cibuľu, karí pastu, olej a štipku soli. Zmes rozložíme do zapekacej misy a podlejeme asi 60 ml horúcej vody. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 minút. Potom tekvicu odkryjeme, polejeme smotanou, premiešame a pečieme ďalších 10 minút.
- 3
Medzitým šošovicu dôkladne prepláchneme, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Uvaríme domäkka a osolíme.
- 4
Vajce v malom kastróliku varíme 5 minút, následne ho schladíme v studenej vode a ošúpeme.
- 5
Pečenú tekvicu uložíme do uzatvárateľnej nádoby vhodnej na skladovanie jedál. Pridáme šošovicu a vajce. Tekvicové semienka, píniové oriešky a bylinky dáme do uzatvárateľného pohárika.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu