Plnená hovädzia sviečkovica
Plnená hovädzia sviečkovica

Sviečkovica plnená fetou, cuketou a orieškami

Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 26. decembra 2019
Sviečkovica plnená fetou, cuketou a orieškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

2 kg
200 g
200 g
50 g
2 kg
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame na malé kocky, zmiešame so syrom feta a s píniovými orieškami, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme šúľok, ktorý zabalíme do fólie a dáme zmraziť.

  2. 2

    Do stredu sviečkovice vložíme zamrznutú zmes, mäso ochutíme soľou a korením, zabalíme do fólie a pečieme pri 60 °C asi 4 hodiny. Po upečení odstránime fóliu, sprudka opečieme zo všetkých strán a nakrájame.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme, pridáme maslo, opraženú cibuľku a popučíme. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Hovädzie mäso
  • Hlavné jedlá
  • Obed
  • Večera
  • Pečené
  • Diskusia k receptu


    Zatiaľ 3 komentáre
    2 kg sviečkovice? Chcela by som vidieť človeka, čo by ju kúpil......za jej cenu má stravu na mesiac...skoro.