Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt. Jeho intenzívna farba a krémová konzistencia z neho robia veľkolepý pokrm, Zobraziť celý popisRizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt. Jeho intenzívna farba a krémová konzistencia z neho robia veľkolepý pokrm, ale to, čo ho robí skutočne výnimočným, je jeho výživový prínos. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkej panvici zohrejte na miernom ohni trochu panenského olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a za občasného miešania ju jemne orestujte, kým nezmäkne. Varenú cviklu nastrúhajte najemno a pridajte do panvice.
- 2
Potom pridajte ryžu SOS a neustále miešajte. Keď je ryža perleťová, prilejte biele víno a mierne zvýšte teplotu. Nechajte alkohol odparovať a pokračujte v miešaní.
- 3
Vývar pridávajte postupne po naberačkách, za stáleho miešania, aby ryža uvoľnila škrob a získala krémovú konzistenciu.
- 4
Vývar pridávajte a miešajte približne 18 až 20 minút, kým ryža nebude mať tú správnu, jemnú štruktúru.
- 5
Potom k ryži pridajte na kocky nakrájané maslo a nastrúhaný parmezán. Jemne miešajte, kým sa obe zložky úplne nespoja, čím rizoto získa hodvábnu textúru a extra chuť.
- 6
Ak chcete docieliť kontrast, môžete pridať štipku soli a čierneho korenia podľa chuti.
- 7
Vypnite oheň a nechajte rizoto niekoľko minút odpočívať, aby sa chute usadili. Rizoto podávajte v miskách ozdobené nasucho opraženými píniovými orieškami.
- 8
Ozdobte parmezánovou krustou, ktorú pripravíte tak, že nastrúhaný parmezán opečiete nasucho na panvici.
Tiež cviklové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu