Cviklové rizoto
Cviklové rizoto

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 16:30. Komerčný recept.
Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Foto: ryzasos

Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt. Jeho intenzívna farba a krémová konzistencia z neho robia veľkolepý pokrm, Zobraziť celý popisRizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt. Jeho intenzívna farba a krémová konzistencia z neho robia veľkolepý pokrm, ale to, čo ho robí skutočne výnimočným, je jeho výživový prínos. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks uvarená
1,2 l
50 g
100 g strúhaný
1 ks
1/2 pohára
podľa chuti
40 g




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici zohrejte na miernom ohni trochu panenského olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a za občasného miešania ju jemne orestujte, kým nezmäkne. Varenú cviklu nastrúhajte najemno a pridajte do panvice.

  2. 2

    Potom pridajte ryžu SOS a neustále miešajte. Keď je ryža perleťová, prilejte biele víno a mierne zvýšte teplotu. Nechajte alkohol odparovať a pokračujte v miešaní.

  3. 3

    Vývar pridávajte postupne po naberačkách, za stáleho miešania, aby ryža uvoľnila škrob a získala krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Vývar pridávajte a miešajte približne 18 až 20 minút, kým ryža nebude mať tú správnu, jemnú štruktúru.

  5. 5

    Potom k ryži pridajte na kocky nakrájané maslo a nastrúhaný parmezán. Jemne miešajte, kým sa obe zložky úplne nespoja, čím rizoto získa hodvábnu textúru a extra chuť.

  6. 6

    Ak chcete docieliť kontrast, môžete pridať štipku soli a čierneho korenia podľa chuti.

  7. 7

    Vypnite oheň a nechajte rizoto niekoľko minút odpočívať, aby sa chute usadili. Rizoto podávajte v miskách ozdobené nasucho opraženými píniovými orieškami.

  8. 8

    Ozdobte parmezánovou krustou, ktorú pripravíte tak, že nastrúhaný parmezán opečiete nasucho na panvici.

Diskusia k receptu