Ovsená kaša so semienkami a zázvorom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
mesačník Varecha, dnes o 06:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovsené vločky ľahko opražíme na panvici na kokosovom oleji. Plechovku kokosového mlieka otvoríme, tekutú časť nalejeme na ovsené vločky. Pridáme štipku soli, 150 ml vody a pozvoľna, za stáleho miešnia varíme, až budú mať vločky kašovitú konzistenciu. Podľa potreby prilejeme vodu.
- 2
Do uvarenej kaše vmiešame pevnú časť kokosového mlieka a kašu rozdelíme ju na dva taniere.
- 3
Zázvor nakrájame na kúsky, zmiešame ho s medom, semienkami a rozdelíme na porcie kaše. Pridáme egreše a všetko posypeme jemne opraženými mandľovými lupienkami.
Tiež ovsená kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu