Ovsená kaša
Ovsená kaša

Ovsená kaša so semienkami a zázvorom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
Ovsená kaša so semienkami a zázvorom
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/4 PL
300 ml
 štipka
150 ml
2 ČL
2 PL
2 ČL
100 g
40 g pražené




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky ľahko opražíme na panvici na kokosovom oleji. Plechovku kokosového mlieka otvoríme, tekutú časť nalejeme na ovsené vločky. Pridáme štipku soli, 150 ml vody a pozvoľna, za stáleho miešnia varíme, až budú mať vločky kašovitú konzistenciu. Podľa potreby prilejeme vodu.

  2. 2

    Do uvarenej kaše vmiešame pevnú časť kokosového mlieka a kašu rozdelíme ju na dva taniere.

  3. 3

    Zázvor nakrájame na kúsky, zmiešame ho s medom, semienkami a rozdelíme na porcie kaše. Pridáme egreše a všetko posypeme jemne opraženými mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu