Domáce tagliatelle so šampiňónmi
mesačník Varecha, 30. júna 2022

Foto: Ľubomír Šmindák
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na tagliatelle: | |
| 200 g |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| 2 ČL |
|
| štipka |
|
| Na omáčku: | |
| 200 g |
|
| hrsť |
|
| 70 g |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme tagliatelle. Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 milimetre, pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance široké asi 7 milimetrov a necháme chvíľu preschnúť.
- 3
Cestoviny varíme asi 1 minútu v osolenej vode.
- 4
Na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľu všetko restujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 5
Šampiňóny podlejeme trochou vody z cestovín a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme maslo, strúhaný parmezán, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame.
- 6
Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu