Domáce tagliatelle so šampiňónmi
mesačník Varecha, 30. júna 2022
Foto: Ľubomír Šmindák
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na tagliatelle: | |
200 g |
|
2 ks (veľkosť M) |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
Na omáčku: | |
200 g |
|
hrsť |
|
70 g |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme tagliatelle. Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 milimetre, pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance široké asi 7 milimetrov a necháme chvíľu preschnúť.
- 3
Cestoviny varíme asi 1 minútu v osolenej vode.
- 4
Na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľu všetko restujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 5
Šampiňóny podlejeme trochou vody z cestovín a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme maslo, strúhaný parmezán, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame.
- 6
Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu