Domáce tagliatelle so šampiňónmi

Ľubomír Šmindák
mesačník Varecha, 30. júna 2022
Domáce tagliatelle so šampiňónmi
Foto: Ľubomír Šmindák
2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na tagliatelle:
200 g
2 ks (veľkosť M)
2 ČL
 štipka
Na omáčku:
200 g
 hrsť
70 g
3 strúčiky
1 ks
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme tagliatelle. Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 milimetre, pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance široké asi 7 milimetrov a necháme chvíľu preschnúť.

  3. 3

    Cestoviny varíme asi 1 minútu v osolenej vode.

  4. 4

    Na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľu všetko restujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  5. 5

    Šampiňóny podlejeme trochou vody z cestovín a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme maslo, strúhaný parmezán, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame.

  6. 6

    Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.

Diskusia k receptu