Šaláty

  • Hríby s quinoou a parmezánovým krémom
  • Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami....

  • Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte z detstva. Trocha som upravil pomer surovín, teraz je to tak akurát. Veľmi dobrá je už predtým než sa...

  • Šalát z reďkovkovej vňate

    Šalát z reďkovkovej vňate

    Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je veľmi chutný a samozrejme zdravý :-)

  • Čočkový salát s kysaným zelím

    Čočkový salát s kysaným zelím

    Svěží, velmi chutný salát podle jedné z mých slovenských kamarádek. Zaujala mě ta kombinace a je na čelním místě v oblíbenosti salátů.

  • Šalát s hovädzím mäsom a so žltým melónom
  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Žampionový salát s okurkou

    Žampionový salát s okurkou

    Velmi oblíbené, velmi chutné, syrové žampiony v kombinaci s okurkou, nejlépe křehkou nakládačkou

  • Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak som nechcela haniť pôvodný pokrm. :D Každopádne každý miluje, keď tento šalát pripravím, tá sviežosť a čerstvosť v kombinácii...

  • Fattoush (fatuš)

    Fattoush (fatuš)

    Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale i Turecko). Hlavní složkou je pita chleba (lze upéct, je jednoduchý), rajská jablíčka, okurka, listová zelenina a...

  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Farebný šalát Caprese

    Farebný šalát Caprese

    Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

  • Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, ktory bol vysledkom nedostatku v chladnicke. V...

  • Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.

  • Zaváraný letný šalát

    Zaváraný letný šalát

    Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.

  • Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...

  • Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)

    Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)

    Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel nakrájajme na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie, polovicu citróna a...

  • Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme...

  • Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  • Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist