Šaláty

  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Farebný šalát Caprese

    Farebný šalát Caprese

    Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

  • Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, ktory bol vysledkom nedostatku v chladnicke. V...

  • Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

    Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.

  • Zaváraný letný šalát

    Zaváraný letný šalát

    Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.

  • Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...

  • Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)

    Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)

    Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel nakrájajme na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie, polovicu citróna a...

  • Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme...

  • Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  • Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

  • Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

  • Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.

  • Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

    Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky a zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa sparili a ľahko šúpali.

  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.

  • Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.

  • Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom

    Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom

    Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske premiešame s olivovým olejom. Grilujeme na plochom grile alebo grilovacej panvici, až potom solíme a koreníme čerstvo namletým štvorfarebným korením.

  • Studený cestovinový šalát

    Studený cestovinový šalát

    Počas teplých letných dní dobre padne zjesť aj niečo chladné - osviežujúce. Cestoviny mám rád skoro na každý spôsob a bez tohto šalátu si už leto neviem ani predstaviť. Je vhodný ako príloha ku pečenej hydine....

  • Vajíčkový šalát s avokádom

    Vajíčkový šalát s avokádom

    Jednoduchá príprava, vhodné aj pre diabetikov.

  • Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách...

  • Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist