Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami

novalim - fotkanovalim, 17. októbra 2019. Komerčný recept.
Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Foto: novalim

Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka! My sme si dnes navarili tekvicovú polievku a zajedali sme ju bezlepkovými Zobraziť celý popisViete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka! My sme si dnes navarili tekvicovú polievku a zajedali sme ju bezlepkovými hriankami z nášho Novalim chlebíka LINSI. Zahriala, chutila a zasýtila. Dáte si aj vy?

25 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
2 ks
2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
 hrsť
0,5 l
 štipka
Na ozdobu:
 (alebo tekvicové jadierka)
Na hrianky:
1 bal.
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Tekvicu zbavíme šupky a jadierok a nakrájame na kocky. Mrkvu, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Na oleji opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme tekvicu, mrkvu a zemiaky a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a doplníme ešte vodou tak, aby bola zelenina zakrytá a niečo navyše. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku karí korenia a varíme v kuchte 20 minút od zovretia (v normálnom hrnci privedieme k varu a varíme do zmäknutia zeleniny).

  2. 2

    Po uvarení pridáme do polievky bylinky a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá polievka moc hustá, môžeme ju rozriediť trochou mlieka. Na ozdobu použijeme píniové oriešky alebo tekvicové jadierka, ktoré na sucho opražíme na panvici a lístky čerstvej bazalky.

  3. 3

    Na hrianky si pripravíme do misky olej, pretlačený cesnak a soľ. Všetko spolu zmiešame a pomocou štetca touto zmesou potrieme bezlepkový chlieb Linsi z každej strany. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 10 minút do rúry vyhriatej na 190 °C.

Diskusia k receptu