Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Foto: novalim
Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka! My sme si dnes navarili tekvicovú polievku a zajedali sme ju bezlepkovými Zobraziť celý popisViete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka! My sme si dnes navarili tekvicovú polievku a zajedali sme ju bezlepkovými hriankami z nášho Novalim chlebíka LINSI. Zahriala, chutila a zasýtila. Dáte si aj vy?
príprava
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
hrsť |
|
0,5 l |
|
štipka |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
(alebo tekvicové jadierka) |
|
Na hrianky: | |
1 bal. |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicu zbavíme šupky a jadierok a nakrájame na kocky. Mrkvu, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Na oleji opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme tekvicu, mrkvu a zemiaky a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a doplníme ešte vodou tak, aby bola zelenina zakrytá a niečo navyše. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku karí korenia a varíme v kuchte 20 minút od zovretia (v normálnom hrnci privedieme k varu a varíme do zmäknutia zeleniny).
- 2
Po uvarení pridáme do polievky bylinky a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá polievka moc hustá, môžeme ju rozriediť trochou mlieka. Na ozdobu použijeme píniové oriešky alebo tekvicové jadierka, ktoré na sucho opražíme na panvici a lístky čerstvej bazalky.
- 3
Na hrianky si pripravíme do misky olej, pretlačený cesnak a soľ. Všetko spolu zmiešame a pomocou štetca touto zmesou potrieme bezlepkový chlieb Linsi z každej strany. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 10 minút do rúry vyhriatej na 190 °C.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu