Sicílska caponata
mesačník Varecha, včera 14:30

Foto: Shutterstock
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám.
porcie
príprava
Suroviny
1-2 ks (cca 400 g) |
|
3 stonky |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
300 g |
|
2 PL (alebo zelené) |
|
2 PL solené |
|
1/2 hrnčeka |
|
2-3 PL |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zeler umyjeme, odrežeme horné a dolné konce a nakrájame na jemné pásiky. Olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Baklažán umyjeme, nakrájame na tenké plátky a rozrežeme na osminky. Paradajky nakrájame na malé kocky.
- 2
Baklažány opečieme vo dvoch dávkach vždy na 2 PL olivového oleja. Vyberieme ich z panvice, rozohrejeme zvyšné 2 PL oleja, krátko opečieme cibuľu a cesnak, pridáme zeler, paradajky a baklažány, osolíme a okoreníme a na miernom ohni budeme dusiť 5 minút zakryté pokrievkou.
- 3
Tento čas využijeme na rozpolenie olív, nasekanie bazalky a opláchnutie kapár. Pridáme tieto prísady, ako aj ocot a cukor a budeme variť ďalších 15 minút, občas premiešame. Na malej panvici nasucho opražíme píniové oriešky a pred podávaním nimi jedlo posypeme. Podávame s bielym chlebom.
Tiež dusená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu