Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. mája 2023
mesačník Varecha, 12. mája 2023

Foto: Shutterstock
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (filety) |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Pesto: | |
| 1 zväzok (čerstvá) |
|
| 1 strúčik |
|
| 30 g |
|
| 80 g strúhaný |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Na pesto natrháme bazalkové lístky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a v sekáčiku mixujeme, pridáme trochu oleja, píniové oriešky a opäť mixujeme. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a zvyšný olej, mixujeme najemno, kým sa nevytvorí pasta.
- 2
Rybie filety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, anízom a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán.
- 3
Podávame s čerstvým šalátom alebo grilovanoou zeleninou.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu