Pečená ryba
Pečená ryba

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. mája 2023
Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Foto: Shutterstock

Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (filety)
1 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
Pesto:
1 zväzok (čerstvá)
1 strúčik
30 g
80 g strúhaný
50 ml




Postup

  1. 1

    Na pesto natrháme bazalkové lístky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a v sekáčiku mixujeme, pridáme trochu oleja, píniové oriešky a opäť mixujeme. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a zvyšný olej, mixujeme najemno, kým sa nevytvorí pasta.

  2. 2

    Rybie filety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, anízom a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán.

  3. 3

    Podávame s čerstvým šalátom alebo grilovanoou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia