Celozrnné špagety so shiitake, s cícerom a olivami

blissofplants - fotkablissofplants, 11. decembra 2021

Tak toto nie je najfotogenickejšie jedlo aké som kedy fotila, ale chutilo, tak som sa rozhodla pridať recept. ? Pekný víkend všetkým ? Určite by som Zobraziť celý popisTak toto nie je najfotogenickejšie jedlo aké som kedy fotila, ale chutilo, tak som sa rozhodla pridať recept. ? Pekný víkend všetkým ? Určite by som ešte pridala listy čerstvej bazalky keby som mala.?‍♀️

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
1/2 ks
1 strúčik
100 g
1 konzerva
200 g (passata)
120 g
za malú hrsť (nemusia byť)
za malú hrsť (nemusia byť)
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Začneme varením špagiet v osolenej vode.

  2. 2

    Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  3. 3

    Pridáme huby s očisteným a nadrobno nakrájaným cesnakom. Dusíme niekoľko minút.

  4. 4

    Pridáme scedený opláchnutý cícer, vmiešame passatu s nakrájanou chilli papričkou. Dobre ochutíme a varíme zhruba 15-20 minút.

  5. 5

    Na záver všetko zmiešame s uvarenými špagetami.

  6. 6

    Pridáme zopár olív, opražené píniové oriešky a čerstvé listy bazalky.

Diskusia k receptu

haji
Pěkná fúze. Jen malý postřeh. Paradajkový protlak je něco jiného než passata /pasírovaná rajčata/. S 200 g paradajkového protlaku by to jídlo bylo hodně "divoké".
Šťastnou cestu domů a Požehnané Vánoce a pevné zdraví tobě i celé rodině!
redakcia
@haji (11.12.2021 16:08)

Ten paradajkový pretlak sme doplnili my (pôvodne bola uvedená passata), ale máte pravdu, opravili sme to na pasírované paradajky. Ešte pre @blissofplants - v postupe chýbalo použitie cícera, tak sme ho doplnili na začiatok bodu 4, hádam sme sa trafili :) Kebyže nie, prosíme, upravte v recepte. Pekný adventný večer všetkým prajeme.
blissofplants
Aaah😜ďakujem😍🙏ja už neviem kde mi hlava stojí😆🤷‍♀️
S receptom dorazím už len snáď zo Slovenska🙏😍🌟nech mi to lepšie myslí😉




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia