Šalát s marinovanými paradajkami, hráškovým pestom a syrom burrata
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 7. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 7. marca 2021
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks (syr podobný mozarelle) |
|
200 g |
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hráškové pesto: | |
50 g |
|
1 strúčik |
|
20 g |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Hráškové pesto: Hrášok, píniové oriešky, cesnak a parmezán rozmixujeme a pomaly prilievame olivový olej do želanej konzistencie.
- 2
Cherry paradajky marinujeme v miso paste, celé ich v nej obalíme. Špargľu škrabkou na zemiaky nakrájame na tenké plátky a necháme lúhovať v sladkokyslom náleve s octom a cukrom. Edamame bôby vyberieme zo strukov a jemne posolíme, okoreníme.
- 3
Všetky ingrediencie spolu premiešame. Na vrch natrháme syr burrata, pokvapkáme hráškovým pestom a servírujeme.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu