Roládky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 16. septembra 2021
Foto: Dušan Křístek
porcií
príprava
Suroviny
2 ks |
|
400 g |
|
2 vetvičky |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
120 g prerastená |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
2 PL (alebo bieleho balzamikového octu) |
|
1-2 strúčiky |
|
40 g |
|
1 vetvička |
|
|
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na plátky 3–4 mm široké, posolíme a necháme tzv. vypotiť. Potom osušíme a nasucho ugrilujem na grile. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom. Opatrne premiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Píniové oriešky nasucho orestujeme. Bryndzu premiešame s opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme pomocou cukrárskeho vrecúška na plátky baklažánu a zvinieme.
- 3
Slaninu nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu nakrájame na drobné kocky a potom ju veľmi rýchlo orestujeme na zmesi olivového oleja a tuku z vypraženej slaninky. Dáme do misky a pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, škvarky, nasekanú petržlenovú vňať, vínny ocot a soľ. Zamiešame.
- 4
Roládky pri podávaní pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme na cuketovo–slaninovom lôžku.
Tiež baklažánové rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu