Baklažánové rolky
Baklažánové rolky

Roládky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 16. septembra 2021
Roládky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou
Foto: Dušan Křístek
10 roládiek
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

2 ks
400 g
2 vetvičky
z 1 citróna
2 ks
120 g prerastená
1 ks
4 PL
2 PL (alebo bieleho balzamikového octu)
1-2 strúčiky
40 g
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na plátky 3–4 mm široké, posolíme a necháme tzv. vypotiť. Potom osušíme a nasucho ugrilujem na grile. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom. Opatrne premiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Píniové oriešky nasucho orestujeme. Bryndzu premiešame s opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme pomocou cukrárskeho vrecúška na plátky baklažánu a zvinieme.

  3. 3

    Slaninu nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu nakrájame na drobné kocky a potom ju veľmi rýchlo orestujeme na zmesi olivového oleja a tuku z vypraženej slaninky. Dáme do misky a pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, škvarky, nasekanú petržlenovú vňať, vínny ocot a soľ. Zamiešame.

  4. 4

    Roládky pri podávaní pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme na cuketovo–slaninovom lôžku.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, servis i foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia