Tartaletky s čokoládovým krémom a hruškami
príloha denníka Pravda, 10. októbra 2021
Foto: Shutterstock.com
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na pracovnú dosku dáme múku zmiešanú s kakaom a urobíme do nej priehlbinku. Do nej dáme vajce, štipku soli, na kocky nakrájané studené maslo a cukor. Zamiesime cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme dve hodiny v chladničke.
- 2
Formičky na tartaletky (s priemerom 10 cm) vymažeme maslom a dáme do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a povykrajujeme kruhy. Vtlačíme do formičiek a necháme ešte asi 15 minút chladiť. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
- 3
Na cesto vo formičkách dáme kolieska papiera na pečenie a naň suchú fazuľu, aby sme cesto zaťažili. Pečieme 15 minút, necháme vychladnúť, fazuľu a papier odstránime.
- 4
Čokoládový krém: Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Roztopíme maslo. V ďalšej nádobe necháme zvariť smotanu s mliekom, pridáme roztopenú čokoládu a tekuté maslo. Vymiešame, prikryjeme fóliou a necháme postáť, až krém začne tuhnúť. Potom krémom naplníme vychladnuté tartaletky. Do krému zľahka vtlačíme plátok hrušky. Tartaletky ozdobíme mandľovými lupienkami a píniovými orieškami.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu