Kapustový šalát
Kapustový šalát

Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 19:00
Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená. Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou Zobraziť celý popisMladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená. Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou nielen na šaláty.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hlávky (menšia)
2 stonky
1 ks
1 ČL
1/2 ks
2 PL
400 g (rezne)
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Stonky zeleru a dôkladne umytú uhorku nakrájame na tenké plátky. V miske ich zalejeme vodou a dáme do chladu, aby skrehli.

  2. 2

    Kapustu buď nastrúhame, alebo nakrájame nožom na jemné rezance. Dáme ju do väčšej misy, osolíme, pocukríme a trochu postláčame rukou. Necháme ju tiež asi 15 minút odležať v chlade. Prebytočnú šťavu potom môžeme zliať.

  3. 3

    Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, so štipkou soli, korenia a tiež necháme v chlade.

  4. 4

    Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame so sušeným cesnakom, s korením, so štipkou soli a korenia. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a opečieme na ňom kúsky ochuteného mäsa.

  5. 5

    Uhorku a zeler scedíme, necháme odkvapkať a vmiešame ich do kapusty. Ochutíme jogurtovým dresingom a servírujeme s korenenými kúskami kurčaťa.

Diskusia k receptu