Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
mesačník Varecha, dnes 19:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená. Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou Zobraziť celý popisMladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená. Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou nielen na šaláty.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stonky zeleru a dôkladne umytú uhorku nakrájame na tenké plátky. V miske ich zalejeme vodou a dáme do chladu, aby skrehli.
- 2
Kapustu buď nastrúhame, alebo nakrájame nožom na jemné rezance. Dáme ju do väčšej misy, osolíme, pocukríme a trochu postláčame rukou. Necháme ju tiež asi 15 minút odležať v chlade. Prebytočnú šťavu potom môžeme zliať.
- 3
Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, so štipkou soli, korenia a tiež necháme v chlade.
- 4
Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame so sušeným cesnakom, s korením, so štipkou soli a korenia. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a opečieme na ňom kúsky ochuteného mäsa.
- 5
Uhorku a zeler scedíme, necháme odkvapkať a vmiešame ich do kapusty. Ochutíme jogurtovým dresingom a servírujeme s korenenými kúskami kurčaťa.
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu