Lístkové trubičky so snehovou plnkou
Retro zákusok vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách. Môže potešiť celú rodinu...
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rozmrazené lístkové cesto dáme na múkou posypanú pracovnú dosku.
-
2
Cesto rozvaľkáme na veľký plát. Rozmeriame a pokrájame pomôckou na pásiky 2,5 cm široké. Pásiky navinieme na kovové trubičky.
-
3
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
4
Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom.
-
5
Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 18-20 minút. Proces opakujem pokiaľ sa lístkové cesto neminie.
-
6
Suroviny na snehovú plnku. Bielky dáme do vyššej misy, ktorú môžeme dať nad paru. Do bielkov pridáme štipku soli a metličkou vyšľaháme do hustej peny. Pridáme cukor a tiež premiešame metličkou. Misu dáme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí asi 15-17 minút...
-
7
Sneh musí byť tuhý a tvoriť špičky. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehom a z oboch strán plníme upečené trubičky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...
Diskusia k receptu