Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 11:56
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou (fotorecept)
Foto: helena10

Svieži koláč z červených ríbezlí. Rýchla príprava, stačí vám metlička či varecha. A uvarce sebe dobru kavej ku kolačiku. Dobri šmak vam žičim.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto s kyslou smotanou:
200 g
100 g
štipka
2 KL
150 g (16 %)
2 ks malé (alebo 1 veľké)
150 g
1 KL
Okrem toho:
400 g čerstvé
1 - 2 bal.
Maslová mrvenička s vanilkou:
150 g
100 g
100 g studené
1 - 2 bal.
Na plech:
 domáca




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo väčšej miske zamiešam všetky sypké suroviny. V inej nádobe vymiešam metličkou tekuté suroviny. Následne vlejem tekutú zmes do sypkej a vymiešam hustejšie cesto.

  2. 2

    Hotové cesto rozotriem na okrúhly plech s priemerom 25 cm, ktorý som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Na cesto naložím očistené čerstvé viničky (červené ríbezle). Boli kyslé, posypala som ich vanilkovým cukrom a jemne som ich rukou pritlačila do cesta. Potom ich posypem pripravenou mrveničkou.

    Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút do suchej špajle. Pečte podľa svojej rúry.

  4. 4

    Upečený koláč nechám vychladnúť a nakrájam.

Diskusia k receptu