Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou fotorecept
Svieži koláč z červených ríbezlí. Rýchla príprava, stačí vám metlička či varecha. A uvarce sebe dobru kavej ku kolačiku. Dobri šmak vam žičim.
na 175 °C
Suroviny
Cesto s kyslou smotanou: | |
200 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
2 KL |
|
150 g (16 %) |
|
2 ks malé (alebo 1 veľké) |
|
150 g |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
400 g čerstvé |
|
1 - 2 bal. |
|
Maslová mrvenička s vanilkou: | |
150 g |
|
100 g |
|
100 g studené |
|
1 - 2 bal. |
|
Na plech: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Cesto: Vo väčšej miske zamiešam všetky sypké suroviny. V inej nádobe vymiešam metličkou tekuté suroviny. Následne vlejem tekutú zmes do sypkej a vymiešam hustejšie cesto.
- 2
Hotové cesto rozotriem na okrúhly plech s priemerom 25 cm, ktorý som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Na cesto naložím očistené čerstvé viničky (červené ríbezle). Boli kyslé, posypala som ich vanilkovým cukrom a jemne som ich rukou pritlačila do cesta. Potom ich posypem pripravenou mrveničkou.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút do suchej špajle. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Upečený koláč nechám vychladnúť a nakrájam.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu