Zapekaná cuketa
Zapekaná cuketa

Cuketové ravioly v paradajkovej omáčke

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. novembra 2021
Cuketové ravioly v paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
200 minút
na 15 °C

Suroviny

800 g
800 g
400 g
40 g
100 g
60 g
80 g
100 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame ricottu, mascarpone, píniové oriešky, pridáme strúhaný syr, nastrúhaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, časť sušených paradajok, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Z cukiet nastrúhame škrabkou pozdĺžne pásiky, konce odkrojíme. Zoberieme vždy štyri pásiky – dva položíme vedľa seba, ale tak, aby sa čiastočne prekrývali a na ne priečne položíme ďalšie dva pásiky. Vznikne tak kríž. Do jeho stredu dáme kôpku ricottovej plnky a plátky cukety poprekladáme tak, aby vznikol malý balíček. To urobíme s celým množstvom cukety a plnky.

  3. 3

    Do ohňovzdornej misy dáme pretlak, zvyšok sušených paradajok a do tejto zmesi naukladáme cuketové balíčky. Pridáme olivy, posypeme syrom a dáme piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.

  4. 4

    Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a strúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia