Cuketové ravioly v paradajkovej omáčke
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. novembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
na 15 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame ricottu, mascarpone, píniové oriešky, pridáme strúhaný syr, nastrúhaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, časť sušených paradajok, osolíme, okoreníme.
- 2
Z cukiet nastrúhame škrabkou pozdĺžne pásiky, konce odkrojíme. Zoberieme vždy štyri pásiky – dva položíme vedľa seba, ale tak, aby sa čiastočne prekrývali a na ne priečne položíme ďalšie dva pásiky. Vznikne tak kríž. Do jeho stredu dáme kôpku ricottovej plnky a plátky cukety poprekladáme tak, aby vznikol malý balíček. To urobíme s celým množstvom cukety a plnky.
- 3
Do ohňovzdornej misy dáme pretlak, zvyšok sušených paradajok a do tejto zmesi naukladáme cuketové balíčky. Pridáme olivy, posypeme syrom a dáme piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.
- 4
Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a strúhaným syrom.
Tiež zapekaná cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu