Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie ramienko na špenátových pappardelle

Peter Dian
šéfkuchár reštaurácie Ava Simone v hoteli The Grand Vígľaš, 16. augusta 2022
Kuracie ramienko na špenátových pappardelle
Foto: Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (ramienko)
400 g (cestoviny)
2 hrste
400 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Kuracie ramienko osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s olejom z obidvoch strán a vložíme do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 15 minút. Tento čas využijeme na uvarenie cestovín v osolenej vode.

  2. 2

    V miske rozmixujeme baby špenát so zeleninovým vývarom. Rozmixovanú zmes nalejeme do panvice, pridáme smotanu na varenie a maslo, ktoré zjemní výraznú chuť špenátu. Pridáme uvarené pappardelle a prevaríme.

  3. 3

    Špenátové pappardelle podávame s upečeným kuracím mäsom a posypeme píniovými orieškami a hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu

obor123
Možno som sprostá,ale ja neviem,kde má kura ramienko. Ja viem,že kura má krídla,stehná,prsia,chrbát,krk. Prosím vysvetlte mi to.
jany1976
Výborne pán šéfkuchár. Ja by som si ešte pridala cibuľu, ale možno netreba, keď je tam i vývar.😋
evanaaa
Tiež som sa chcela spýtať na to ramienko, ten výraz pri kurati nepoznám, nepočula som ho ešte, a neviem, ktorú časť kuraťa obsahuje, krídlo asi nie, možno tú prsnú kosť s kúskom mäsa? Mali by sa uvádzať len známe pojmy.....a iste je to malá časť, takže kým si vykúrim rúru na 180 st., čo je asi 15 minút, tak by som ten kúsok radšej opiekla na panvici, hádam to chuť jedla veľmi neovplyvní.
janger
Ja myslim, ale mozno sa mylim, ze je to tzv. "suprême". Je to vcelku kuracie prso a ta vrchna cast kridelka.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia