Cviklový šalát s králičími nugetkami
Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Králičie stehná: Stehná vykostíme, naklepeme a nakrájame na menšie plátky. Plátky mäsa obalíme v múke, vo vajci a v panko strúhanke zmiešanej so sezamom. Olej rozpálime a obalené kúsky mäsa vypražíme.
- 2
Cviklu osolíme a pečieme v šupke pri 180 °C asi hodinu. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a nakrájame ju na jemné plátky. Cviklové plátky premiešame s nasucho opraženými píniovými orieškami, ochutíme šťavou z jedného pomaranča, extra panenským olivovým olejom a soľou.
- 3
Listový šalát a rukolu natrháme na menšie kúsky a zmiešame s cviklou. Cviklový šalát podávame s kúskami mäsa.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu