Cviklový šalát s králičími nugetkami
Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
4 ks |
|
4 ks stredne veľká |
|
2 hlávky |
|
125 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
50 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Králičie stehná: Stehná vykostíme, naklepeme a nakrájame na menšie plátky. Plátky mäsa obalíme v múke, vo vajci a v panko strúhanke zmiešanej so sezamom. Olej rozpálime a obalené kúsky mäsa vypražíme.
- 2
Cviklu osolíme a pečieme v šupke pri 180 °C asi hodinu. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a nakrájame ju na jemné plátky. Cviklové plátky premiešame s nasucho opraženými píniovými orieškami, ochutíme šťavou z jedného pomaranča, extra panenským olivovým olejom a soľou.
- 3
Listový šalát a rukolu natrháme na menšie kúsky a zmiešame s cviklou. Cviklový šalát podávame s kúskami mäsa.
Tiež cviklový šalát:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu