Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklový šalát s králičími nugetkami

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 23. marca 2020
Cviklový šalát s králičími nugetkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
4 ks stredne veľká
2 hlávky
125 g
50 g
20 g
1 ks
1 PL
50 g
2 ks
100 g
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie stehná: Stehná vykostíme, naklepeme a nakrájame na menšie plátky. Plátky mäsa obalíme v múke, vo vajci a v panko strúhanke zmiešanej so sezamom. Olej rozpálime a obalené kúsky mäsa vypražíme.

  2. 2

    Cviklu osolíme a pečieme v šupke pri 180 °C asi hodinu. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a nakrájame ju na jemné plátky. Cviklové plátky premiešame s nasucho opraženými píniovými orieškami, ochutíme šťavou z jedného pomaranča, extra panenským olivovým olejom a soľou.

  3. 3

    Listový šalát a rukolu natrháme na menšie kúsky a zmiešame s cviklou. Cviklový šalát podávame s kúskami mäsa.

Diskusia k receptu


Jeden komentár