Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí. Názov „hašve“ v arabčine znamená plnka a hoci sa často podáva ako Zobraziť celý popisHašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí. Názov „hašve“ v arabčine znamená plnka a hoci sa často podáva ako plnka, dá sa vychutnať aj samostatne. My sme ho pripravili s ryžou SOS Basmati a koreneným jahňacím mäsom, ale hodí sa aj k hovädziemu mäsu. Podáva sa s chladivým cesnakovým jogurtom a skvelým doplnkom by bol jednoduchý paradajkovo- uhorkový šalát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
200 g mleté |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
|
300 ml |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
Cesnaková jogurtová omáčka: | |
150 g |
|
1 strúčik |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Basmati ryžu dôkladne prepláchnite v studenej vode, nechajte ju 20 minút nasiaknuť a potom sceďte.
- 2
V hrnci zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Restujte, kým nezmäknú a nezačnú jemne zlatnúť.
- 3
Pridajte mleté jahňacie mäso a opekajte ho, kým nebude hnedé a drobivé. Dochuťte škoricou, novým korením, čiernym korením a soľou.
- 4
Prisypte scedenú ryžu a dobre premiešajte, aby sa obalila v korenenej zmesi.
- 5
Zalejte vodou, priveďte k varu, prikryte pokrievkou, stiahnite plameň na minimum a varte približne 12 minút. Potom hrniec odstavte a nechajte ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.
- 6
Medzitým si pripravte cesnakový jogurt: zmiešajte jogurt s pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a štipkou soli.
- 7
Hotovú ryžu načechrajte vidličkou a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky.
- 8
Podávajte teplé s kopčekom cesnakového jogurtu navrchu.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu