Teľacie mäso
Teľacie mäso

Pečené teľacie mäso fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 9. decembra 2021
Pečené teľacie mäso (fotorecept)
Foto: kucharka

Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu (plnia napríklad kuracím mäsom, slaninou, šunkou, slivkami, gaštanmi...). Zobraziť celý popisJe to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu (plnia napríklad kuracím mäsom, slaninou, šunkou, slivkami, gaštanmi...). Podáva sa väčšinou s ryžou. Jedáva sa na vianočné sviatky.

10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

 (alebo hovädzie)
1 ks
2 strúčiky
1 pohárik




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme nakrájanú cibuľu a posekaný cesnak. Vareškou posunieme cibuľu ku krajom panvice a opečieme píniové oriešky. Keď všetko trocha chytí farbu, do panvice vložíme mäsovú roládu alebo zviazané mäso, sprudka poopekáme, poobraciame zo všetkých strán. Posolíme a pokoreníme.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zopár sušených marhúľ a sliviek a zalejeme červeným vermútom. Keď vyprchá alkohol, prilejeme trochu vody. Do vody rozmrvíme pár sušených húb.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rúry a pečieme prikryté asi 20 minút, odokryjeme a dopečieme asi 10 minút. Ja to niekedy šupnem pod gril :-)) Čas pečenia závisí od hrúbky mäsa a aj či chcete mať mäso v strede červené... to už si každý asi bude vedieť odhadnúť.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso vyberieme a dáme do tepla “oddýchnuť”. Do panvice nalejeme trochu vody a ešte na chvíľu vložíme do horúcej rúry, aby sa nám dorobila omáčka.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso krájame na tenké plátky. Podávame s ryžou alebo chrumkavou bagetou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, zajímavý a neotřelý. Vánoční španělská specialita mi rozšířila obzory. Děkuji za sdílení!
chemik
Děkuji za inspiraci, to musí mít úžasnou chuť z vermutu a ovoce i bez nádivky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia