Pečené teľacie mäso fotorecept
Foto: kucharka
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu (plnia napríklad kuracím mäsom, slaninou, šunkou, slivkami, gaštanmi...). Zobraziť celý popisJe to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu (plnia napríklad kuracím mäsom, slaninou, šunkou, slivkami, gaštanmi...). Podáva sa väčšinou s ryžou. Jedáva sa na vianočné sviatky.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme nakrájanú cibuľu a posekaný cesnak. Vareškou posunieme cibuľu ku krajom panvice a opečieme píniové oriešky. Keď všetko trocha chytí farbu, do panvice vložíme mäsovú roládu alebo zviazané mäso, sprudka poopekáme, poobraciame zo všetkých strán. Posolíme a pokoreníme.
-
2
Pridáme zopár sušených marhúľ a sliviek a zalejeme červeným vermútom. Keď vyprchá alkohol, prilejeme trochu vody. Do vody rozmrvíme pár sušených húb.
-
3
Vložíme do rúry a pečieme prikryté asi 20 minút, odokryjeme a dopečieme asi 10 minút. Ja to niekedy šupnem pod gril :-)) Čas pečenia závisí od hrúbky mäsa a aj či chcete mať mäso v strede červené... to už si každý asi bude vedieť odhadnúť.
-
4
Mäso vyberieme a dáme do tepla “oddýchnuť”. Do panvice nalejeme trochu vody a ešte na chvíľu vložíme do horúcej rúry, aby sa nám dorobila omáčka.
-
5
Mäso krájame na tenké plátky. Podávame s ryžou alebo chrumkavou bagetou. Dobrú chuť.
Ďakujem aj ja za pekný koment.
Ano, je to velmi chutne. Dakujem