Teľacie mäso
Teľacie mäso

Pečené teľacie mäso fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 9. decembra 2021
Pečené teľacie mäso (fotorecept)
Foto: kucharka

Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu (plnia napríklad kuracím mäsom, slaninou, šunkou, slivkami, gaštanmi...). Podáva sa väčšinou s ryžou. Jedáva sa na vianočné sviatky.

10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

 (alebo hovädzie)
1 ks
2 strúčiky
1 pohárik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme nakrájanú cibuľu a posekaný cesnak. Vareškou posunieme cibuľu ku krajom panvice a opečieme píniové oriešky. Keď všetko trocha chytí farbu, do panvice vložíme mäsovú roládu alebo zviazané mäso, sprudka poopekáme, poobraciame zo všetkých strán. Posolíme a pokoreníme.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zopár sušených marhúľ a sliviek a zalejeme červeným vermútom. Keď vyprchá alkohol, prilejeme trochu vody. Do vody rozmrvíme pár sušených húb.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rúry a pečieme prikryté asi 20 minút, odokryjeme a dopečieme asi 10 minút. Ja to niekedy šupnem pod gril :-)) Čas pečenia závisí od hrúbky mäsa a aj či chcete mať mäso v strede červené... to už si každý asi bude vedieť odhadnúť.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso vyberieme a dáme do tepla “oddýchnuť”. Do panvice nalejeme trochu vody a ešte na chvíľu vložíme do horúcej rúry, aby sa nám dorobila omáčka.

    Pečené teľacie mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso krájame na tenké plátky. Podávame s ryžou alebo chrumkavou bagetou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, zajímavý a neotřelý. Vánoční španělská specialita mi rozšířila obzory. Děkuji za sdílení!
chemik
Děkuji za inspiraci, to musí mít úžasnou chuť z vermutu a ovoce i bez nádivky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha