Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 19:00
mesačník Varecha, včera 19:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Do šalátu sa hodia aj farebné zemiaky, sladké oranžové bataty alebo fialové, ktoré chutia jemne orieškovo.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (typ A) |
|
250 g farebné |
|
1/2 zväzku |
|
1 ks (malá) |
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 zväzku |
|
Dresing: | |
1 ČL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke domäkka (asi 20 minút). Potom ich zlejeme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- 2
Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovicu. Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Repu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké polkruhy.
- 3
Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pridáme olivy, mozzarellu a nasekanú pažítku.
- 4
Ingrediencie na dresing dôkladne premiešame a vlejeme na šalát.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu