Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 19:00
Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Do šalátu sa hodia aj farebné zemiaky, sladké oranžové bataty alebo fialové, ktoré chutia jemne orieškovo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (typ A)
250 g farebné
1/2 zväzku
1 ks (malá)
150 g
150 g
1/2 zväzku
Dresing:
1 ČL
3 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke domäkka (asi 20 minút). Potom ich zlejeme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovicu. Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Repu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké polkruhy.

  3. 3

    Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pridáme olivy, mozzarellu a nasekanú pažítku.

  4. 4

    Ingrediencie na dresing dôkladne premiešame a vlejeme na šalát.

Diskusia k receptu