Brandy

Brandy ako ingrediencia v receptoch:

  • Vánoční drobenkový koláč s jablky (fotorecept)

    Vánoční drobenkový koláč s jablky (fotorecept)

    V receptech nerada používám zavádějící slova: bleskový, bezpracný, hotový za pár minut, jednoduchý. Většinou to není tak docela pravda. Ale příprava drobenkového koláče s jablky je opravdu snadná a odpadá riziko, že se...

  • Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

    Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

    Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky, podlejeme brandy a ochutíme soľou a korením.

  • Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling (fotorecept)

    Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling (fotorecept)

    Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na víne, ktorý sa pripravuje na rozdiel od burgundského na bielom víne Riesling. Príprava vôbec nie je náročná ale výsledok je...

  • Jahodová pena s bielou čokoládou

    Jahodová pena s bielou čokoládou

    Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej panvici a pridáme med z agávy, ktorý skaramelizuje a obalí orechy. Takto pripravenú zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

  • Horúce pečené jablko

    Horúce pečené jablko

    Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, badiánom a kličekami môžeme vykúzliť voňavý horúci nápoj, ktorý si môžete vychutnať na Valentína pri romantickej večeri pri sviečkach.

  • Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.

  • Pečené jablká s ovocnou plnkou
  • Recept bez obrázku

    Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

    Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a malinovým pyré. Odporúčam ako dezert pre akúkoľvek príležitosť.

  • Opitá čokoládová guľa s višňami

    Opitá čokoládová guľa s višňami

    Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na „sviatky sviatkov“ sa radšej vraciame k chuťovým spomienkam na detstvo.

  • Zákusok Oči cárovnej (fotorecept)

    Zákusok Oči cárovnej (fotorecept)

    Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho vyskúšala. Patrí medzi náročnejšie recepty.

  • Zapečená cuketa s hruškami

    Zapečená cuketa s hruškami

    Pokúsil som sa o dezert cuketu s hruškami na sladko

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Panenka s krupotom a pečeňovým krémom

    Panenka s krupotom a pečeňovým krémom

    Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 8 – 9 minút doružova. Osolíme a koreníme.

  • Nakladané lososové plátky s cviklou (fotorecept)

    Nakladané lososové plátky s cviklou (fotorecept)

    Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného. Cez perforovaný bude odtekať voda z lososa. Filetu potrieme brandy a okoreníme.

  • Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept)

    Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept)

    Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.

  • Torta s krajkou

    Torta s krajkou

    Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola mesiac /niežeby som toľko času strávila nad prípravou surovín - ide skôr o nápad a inšpiráciu/. Zvlášť záležať preto, lebo bola na spoločné...

  • Parížska torta

    Parížska torta

    Túto tortu som robila priateľovi k narodeninám a odporúčam ju všetkým čokoholikom :D

  • Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept)

    Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept)

    Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

  • Steak v omáčke z brandy a korenia
  • Medové pšeno s flambovanými marhuľami

    Medové pšeno s flambovanými marhuľami

    Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme na ohni 2 – 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť 20 až 30 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist