Slané chuťovky

  • Avokádová nátierka

    Avokádová nátierka

    Zrelé avokádo očistíme, vyberieme kôstku a roztlačíme vidličkou.

  • Keftés - paradajkové placky (fotorecept)

    Keftés - paradajkové placky (fotorecept)

    Recept z ostrova Santorini, video od 31 minúty.

  • Reďkovková nátierka s vajíčkom

    Reďkovková nátierka s vajíčkom

    Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté nastrúhame nahrubo.

  • Vreckové sendviče

    Vreckové sendviče

    Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či do práce. Veľmi chutilo, určite som nerobila posledný krát.

  • Slané tyčinky z lístkového cesta (fotorecept)

    Slané tyčinky z lístkového cesta (fotorecept)

    Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.

  • Bryndzová nátierka

    Bryndzová nátierka

    Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku nadrobno posekáme.

  • Bageta s opitou hruškou
  • Hrášková nátierka s mätou

    Hrášková nátierka s mätou

    Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať.

  • Cuketové muffiny (fotorecept)

    Cuketové muffiny (fotorecept)

    Pridávam ďalší môj recept ako pripraviť cuketu.

  • Bezlepkové lokše

    Bezlepkové lokše

    Koniec obmedzovania sa počas husacích hodov, s Novalim univerzálnou múkou Promix UNI si môžete spraviť bezlepkové lokše doma. Nebojte sa, nie je to žiadna veda, len sa pripravte na trochu neporiadku, ale ten vydržíte,...

  • Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Šalát z quinoy a pečenej tekvice

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  • Nátierka z bedlí na hrianky (fotorecept)

    Nátierka z bedlí na hrianky (fotorecept)

    Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť aj na túto pochúťku. Je určená na hrianky a dá sa na nej pochutnávať vďaka sterilizácii aj mimo sezónu. Recept...

  • Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept)

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept)

    Už sa mi v kuchyni , , zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku. A keď v kuchyni príde na rad tekvica, tak mne to pripomína obdobie jesene. Keď som bola dieťa tak som...

  • Hríby s quinoou a parmezánovým krémom
  • Pizzový koláč (fotorecept)

    Pizzový koláč (fotorecept)

    Vyskúšajte tento pizzový koláč.

  • Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami....

  • Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Na želanie Varecháčky pridávam recept na tatársku omáčku. Ja som robila z bielej tekvice, ale môže byť hocaká. A taktiež prídavky ako koreniny a papričky si každý môže dať podľa chuti. Môj recept je teda...

  • Nadýchaná zemiaková focaccia (fotorecept)

    Nadýchaná zemiaková focaccia (fotorecept)

    Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale dovolím si to pridať aj sem, lebo je úplne úžasná a úžasné veci treba šíriť do sveta. A zároveň tým...

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ale aj z konzervovaných šampiňónov je praženica chutná. Nutričný prínos húb spočíva v ich zložení a vysokom obsahu vlákniny. Obsahujú...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist