Jemný hruškový koláč
Foto: jewishfood
Tento koláčik som si vymyslela v období prebytku hrušiek. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci.
Zdroj: www.jewishfood.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Začneme prípravou cesta. Prístrojom, alebo ručne, spracujeme preosiatu múku, štipku soli, studené maslo nakrájané na kocky a studenú vodu. Cesto vytvarujeme do gule a necháme aspoň 30 minút v chladničke odpočívať.
- 2
Medzitým očistené hrušky nakrájame na kocky, zmiešame s cukrom, štipkou mletého čierneho korenia a ak chceme, zalejeme pohárikom brandy. Necháme oddýchnuť 30 minút.
- 3
Cesto rozdelíme na dve časti a obe vyvaľkáme na veľkosť tortovej, alebo koláčovej formy s priemerom zhruba 20 cm. Formu vyložíme jednou vyvaľkanou časťou cesta a popicháme ho vidličkou. Na cesto preložíme zliate hrušky (šťavu nevylievame, vypijeme, prípadne použijeme pri servírovaní!). Na hrušky položíme druhú časť vyvaľkaného cesta. Zbytky cesta môžeme použiť na dekoráciu koláčika.
- 4
Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu