Sumček s omáčkou z korenia videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 31. januára 2024

Taký steak na rybací spôsob, funguje s každou rybkou.

1
porcia

Suroviny

3 ks menšie
1 ks
2 strúčiky
1/2 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 shot
200 ml
1 fileta




Postup

  1. 1

    Zemiaky umy a v šupke ich zabaľ do alobalu. Daj piecť do predhriatej rúry na 45 minút pri 250 °C.

  2. 2

    Papriku (alebo dve polovice rôznofarebných - pre efekt) tiež umy, očisti a nakrájaj na rovnaké pásiky - asi 3 cm široké. V panvici na miernom ohni ohrej 1 PL olivového oleja. Cesnak nakrájaj na hrubšie kúsky a šup ich tam, v tesnom závese s paprikou. Dochuť soľou, korením a oreganom. Premiešaj, zakry a dus asi 20 minút na minimálnej teplote. Ak bude treba, môžeš podliať šplechom vody, závisí od sporáku.

  3. 3

    Omáčku vyrobíš na základe roztopeného masla s 1 ČL olivového oleja, kde potom vsypeš zelené korenie, ktoré predtým trošku popučíš v mažiari. Nie úplne na prach, len trošku, nech pustí arómu. Pre farbu trošku kurkumy s paprikou, ide sem aj soľ. Miešaj na miernom ohni, asi minútu. Prilej brandy (pozor na obočie) a dovoľ alkoholu sa odpariť. Postupne prilievaj smotanu, neprestávaj s miešaním, pomaly redukuj na polovicu, kým omáčka nezhustne. Toto chce trpezlivosť a vieru. Ona fakt zhustne, keď trošku vychladne, dovtedy ale minimálne 10 minút pri tom stoj. Ak použiješ kvalitnú smotanu, nebudeš to potrebovať zahusťovať múkou.

  4. 4

    Nakoniec opraž na oleji rybu, nezabudni na soľ s korením. Sumček potrebuje trošku viac času, zhruba 3 minúty z každej strany.

  5. 5

    Podávaj teda na jednom tanieri - zemiaky, papriky, ryba a celé to zalej tou fantastickou omáčkou. Toto jedlo je dosť kalorický náklad, tak iba za odmenu!

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia