Tekvicové šišky
Foto: palma
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kvások: | |
20 g |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
4 PL |
|
Cesto: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
10 PL |
|
50 ml |
|
|
|
350 g |
|
150 g |
|
na vyprážanie |
|
na posypanie |
|
|
|
1 PL (kvalitný) brandy |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime zrná a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Šupu odstránime, dužinu rozmixujeme - pridáme pár lyžíc vody, aby sa pyré ľahšie rozmixovalo.
- 2
Z múky, droždia, teplého mlieka a cukru si pripravíme kvások, necháme ho kysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy dáme vykysnutý kvások, múku, 10 lyžíc hokkaido pyré a vymiešame cesto. Ak je priveľmi hutné, pridáme vlažné mlieko. Necháme vykysnúť, kým cesto nezíska dvojnásobný objem.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, jemne rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a s pomocou pohára vykrajujeme šišky. Necháme na doske vykysnúť asi 10 minút.
- 4
Šišky vyprážame na rozohriatom oleji Fritol do zlatohneda. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- 5
Podávame posypané práškovým cukrom a dochutíme slivkovým džemom, ktorý sme rozmiešali s lyžicou kvalitného rumu alebo brandy.
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu