Tekvicové šišky
Tekvicové šišky

Tekvicové šišky

palma - fotkapalma, 23. októbra 2018. Komerčný recept.
Tekvicové šišky
Foto: palma
6
porcií
90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kvások:
20 g
1 ČL
50 ml
4 PL
Cesto:
2 ks
1 PL
10 PL
50 ml
350 g
150 g
na vyprážanie
na posypanie
1 PL (kvalitný) brandy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime zrná a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Šupu odstránime, dužinu rozmixujeme - pridáme pár lyžíc vody, aby sa pyré ľahšie rozmixovalo.

  2. 2

    Z múky, droždia, teplého mlieka a cukru si pripravíme kvások, necháme ho kysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy dáme vykysnutý kvások, múku, 10 lyžíc hokkaido pyré a vymiešame cesto. Ak je priveľmi hutné, pridáme vlažné mlieko. Necháme vykysnúť, kým cesto nezíska dvojnásobný objem.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, jemne rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a s pomocou pohára vykrajujeme šišky. Necháme na doske vykysnúť asi 10 minút.

  4. 4

    Šišky vyprážame na rozohriatom oleji Fritol do zlatohneda. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  5. 5

    Podávame posypané práškovým cukrom a dochutíme slivkovým džemom, ktorý sme rozmiešali s lyžicou kvalitného rumu alebo brandy.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: