Palacinky „Crêpes Suzette“

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 5. júna 2020
Palacinky „Crêpes Suzette“
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
125 g
250 ml
2 ks
2 PL (Grand Marnier)
štipka
Poleva:
250 ml
70 ml
30 g
70 g
1 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto vymiešame v mise metličkou a necháme odstáť 15 minút v chladničke. Po odstátí z cesta upečieme palacinky z oboch strán.

  2. 2

    Na polevu si z cukru urobíme karamel. Keď ho máme hotový, podlejeme ho pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, maslo a semienka z vanilkového struku. Všetko spolu chvíľu povaríme.

  3. 3

    Do panvičky vložíme palacinky zložené na šatôčky. Podávať môžeme s čerstvým ovocím a šľahačkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Musia byt flambovane, Inak to nie su Suzette.