Palacinky „Crêpes Suzette“
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 5. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 5. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
2 PL (Grand Marnier) |
|
štipka |
|
Poleva: | |
250 ml |
|
70 ml |
|
30 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto vymiešame v mise metličkou a necháme odstáť 15 minút v chladničke. Po odstátí z cesta upečieme palacinky z oboch strán.
- 2
Na polevu si z cukru urobíme karamel. Keď ho máme hotový, podlejeme ho pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, maslo a semienka z vanilkového struku. Všetko spolu chvíľu povaríme.
- 3
Do panvičky vložíme palacinky zložené na šatôčky. Podávať môžeme s čerstvým ovocím a šľahačkou.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu