Steak s hubovou omáčkou

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 24. júna 2019 7:33
Ďalšie recepty »

Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

2
porcie
10 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädziu sviečkovú osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, pridáme mäso, urobíme steak na rare na prudkom plameni a mäso vyberieme.

  2. 2

    Šampiňóny nakrájame na hrubé plátky, červenú cibuľu na jemné kocky.

  3. 3

    Do panvice, kde sme robili steak, dáme rozpustiť maslo, pridáme cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme šampiňóny, lyžičku sójovej omáčky, krátko opekáme na panvici.

  4. 4

    Zalejeme brandy a zapálime, aby sme vyflambovali alkohol. Keď sa alkohol vypáli, plamene zhasnú. Pridáme kyslú smotanu a lyžičku horčice.

  5. 5

    Dohliadneme, aby huby boli mäkké a na záver zriedime trochou hovädzieho vývaru. Dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou koriandru. Podávame so steakom a ryžou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist