Steak s hubovou omáčkou
Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovú osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, pridáme mäso, urobíme steak na rare na prudkom plameni a mäso vyberieme.
- 2
Šampiňóny nakrájame na hrubé plátky, červenú cibuľu na jemné kocky.
- 3
Do panvice, kde sme robili steak, dáme rozpustiť maslo, pridáme cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme šampiňóny, lyžičku sójovej omáčky, krátko opekáme na panvici.
- 4
Zalejeme brandy a zapálime, aby sme vyflambovali alkohol. Keď sa alkohol vypáli, plamene zhasnú. Pridáme kyslú smotanu a lyžičku horčice.
- 5
Dohliadneme, aby huby boli mäkké a na záver zriedime trochou hovädzieho vývaru. Dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou koriandru. Podávame so steakom a ryžou.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu