Hovädzí steak
Hovädzí steak

Steak s hubovou omáčkou

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 24. júna 2019

Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Omáčka:
200 g
1 ks
20 g
1 ČL
5 PL
5 PL
1 ČL
2 - 5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovú osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, pridáme mäso, urobíme steak na rare na prudkom plameni a mäso vyberieme.

  2. 2

    Šampiňóny nakrájame na hrubé plátky, červenú cibuľu na jemné kocky.

  3. 3

    Do panvice, kde sme robili steak, dáme rozpustiť maslo, pridáme cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme šampiňóny, lyžičku sójovej omáčky, krátko opekáme na panvici.

  4. 4

    Zalejeme brandy a zapálime, aby sme vyflambovali alkohol. Keď sa alkohol vypáli, plamene zhasnú. Pridáme kyslú smotanu a lyžičku horčice.

  5. 5

    Dohliadneme, aby huby boli mäkké a na záver zriedime trochou hovädzieho vývaru. Dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou koriandru. Podávame so steakom a ryžou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: