Brandy

Recepty, kde je brandy

prazdny

Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami

Hlavné jedlá

S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je...

prazdny

Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi

Kuracie mäso

Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.

prazdny

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi

Hovädzie mäso

Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

prazdny

Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé

Nátierky

Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...

prazdny

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom

Hlavné jedlá

Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

prazdny

Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami

Bravčové mäso

Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...

prazdny

Homár s omáčkou podľa Andreja

Hlavné jedlá

Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám...

prazdny

Steak s hubovou omáčkou

Hovädzie mäso

Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Vánoční drobenkový koláč s jablky

Koláče

V receptech nerada používám zavádějící slova: bleskový, bezpracný, hotový za pár minut, jednoduchý...

prazdny

Tekvicové šišky

Koláče

Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime...

prazdny

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

Nátierky

Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

prazdny

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling

Kuracie mäso

Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

prazdny

Jahodová pena s bielou čokoládou

Dezerty

Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...

prazdny

Horúce pečené jablko

Nápoje

Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, ...

prazdny

Rybacia polievka s toastom „aioli“

Večera

Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

prazdny

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

Dezerty

Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

prazdny

Opitá čokoládová guľa s višňami

Dezerty

Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...

prazdny

Zákusok Oči cárovnej

Dezerty

Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho vyskúšala....

prazdny

Zapečená cuketa s hruškami

Dezerty

Pokúsil som sa o dezert cuketu s hruškami na sladko

prazdny

Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...

prazdny

Panenka s krupotom a pečeňovým krémom

Bravčové mäso

Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...

prazdny

Nakladané lososové plátky s cviklou

Hlavné jedlá

Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

prazdny

Rib-eye steak s koňakovou omáčkou

Hovädzie mäso

Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...

prazdny

Torta s krajkou

Torty

Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola mesiac /niežeby som...

prazdny

Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom

Večera

Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

prazdny

Medové pšeno s flambovanými marhuľami

Dezerty

Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

prazdny

Bruselský nárez

Bravčové mäso

Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)