Recepty, kde je brandy
Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami
S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je...
Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé
Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu
so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu
s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme,
otvoríme a naklepeme
na hrúbku...
Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme,
cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Vánoční drobenkový koláč s jablky
V receptech nerada používám zavádějící slova: bleskový, bezpracný, hotový za pár minut, jednoduchý...
Tekvicové šišky
Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime...
Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame
a na masti sprudka restujeme
spolu s cibuľou a cesnakom
4 minúty, potom pridáme hrozienka
a oriešky,...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...
Horúce pečené jablko
Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným
jablkom, brandy, ...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...
Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú
kuchárov
a cukrárov vpred –
vymýšľať stále nové
dezerty, postupy, kombinácie.
Vianoce však
musia silnejšie dýchať
klasikou. Na...
Zákusok Oči cárovnej
Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho
vyskúšala....
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme,
očistíme, ogrilujeme z každej
strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri
180 °C...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov.
Položíme ho na perforovaný plech,
ktorý vložíme do klasického plného...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy
po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Torta s krajkou
Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola
mesiac /niežeby som...
Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na
horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme
odpariť alkohol.
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)
Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami
S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je...
Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé
Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...
Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Vánoční drobenkový koláč s jablky
V receptech nerada používám zavádějící slova: bleskový, bezpracný, hotový za pár minut, jednoduchý...
Tekvicové šišky
Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime...
Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...
Horúce pečené jablko
Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, ...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...
Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...
Zákusok Oči cárovnej
Tak pod takýmto názvom som našla recept, ktorý ma dávnejšie lákal, aby som ho vyskúšala....
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Torta s krajkou
Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola mesiac /niežeby som...
Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)