Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Domáca paštéta z kačacích pečienok

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 9. septembra 2020
Domáca paštéta z kačacích pečienok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

300 g očistená
2 PL
100 g
1 ks
2 strúčiky
2 PL
20 ml
1 ČL čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie pásiky.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme 20 g masla s olivovým olejom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pražíme na miernom ohni, kým cibuľka nezmäkne. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka restujeme asi minútu, aby sa pečienky zatiahli zo všetkých strán. Následne znížime teplotu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymian. Chvíľku restujeme, aby cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí.

  3. 3

    Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a lyžičku soli a opäť mixujeme na krémovú konzistenciu. Podľa chuti ešte ochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre