Domáca paštéta z kačacích pečienok
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 9. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Kačacie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie pásiky.
- 2
Na panvici zohrejeme 20 g masla s olivovým olejom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pražíme na miernom ohni, kým cibuľka nezmäkne. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka restujeme asi minútu, aby sa pečienky zatiahli zo všetkých strán. Následne znížime teplotu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymian. Chvíľku restujeme, aby cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí.
- 3
Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a lyžičku soli a opäť mixujeme na krémovú konzistenciu. Podľa chuti ešte ochutíme soľou a korením.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu