Čokoládovo-orechový koláč bez múky
mesačník Varecha, 24. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Maškrtiť tento koláč plný čokolády a zdravých orechov bude skrátka pôžitok. Presvedčte sa.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
6 ks |
|
120 g |
|
80 ml (alebo whisky) |
|
220 g mleté (lieskové alebo vlašské) |
|
25 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
- 2
Čokoládu nakrájame na kúsky, vysypeme ju do misy. Pridáme maslo nakrájané na kúsky a misu položíme nad vodný kúpeľ. Za stáleho miešania rozpustíme a zložíme z vodného kúpeľa, necháme vychladnúť.
- 3
Žĺtky vyšľaháme s 2/3 kryštálového cukru do svetlej peny. Potom do nej zľahka stierkou vmiešame rozpustenú čokoládu s maslom a brandy.
- 4
Mleté orechy zmiešame s kakaom a vmiešame do žĺtkovej hmoty.
- 5
Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na polotuhý sneh a postupne ho opatrne vmiešame do cesta.
- 6
Cesto prelejeme do formy a zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 60 minút. Na povrchu koláča sa musí vytvoriť jemná kôrka.
- 7
Upečený koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho vyberieme z formy. Pred servírovaním posypeme porcie koláča na tanieri kakaom.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu