Bruschetta s marinovaným lososom a horčicovou penou
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 28. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 28. decembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Lososa umyjeme, osušíme a stiahneme z neho kožu. Repu dáme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Repu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, soľ a cukor, prilejeme trochu vody, v ktorej sme varili repu, a spolu rozmixujeme dohladka. Do tejto marinády naložíme lososa a necháme postáť 2 dni v chladničke.
- 2
Horčicová pena: Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame horčicu, soľ a korenie.
- 3
Z chleba alebo pečiva urobíme hrianky a potrieme ich horčicovou penou. Navrch poukladáme marinovaného lososa nakrájaného na tenké plátky.
Tiež hrianky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu