Šalát z grilovanej červenej kapusty s penou z kozieho syra
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 12. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 12. augusta 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
|
|
|
| 400 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml (japonské víno) |
|
| Syrová pena: | |
| 400 g |
|
| 100 ml (33 %) |
|
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Na dozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Červenú kapustu umyjeme a narežeme na krájači na tenké rezance. Na rozpálený gril nalejeme trochu oleja a kapustu na ňom grilujeme asi 10 minút. Vychladíme. Pridáme baby špenát, bobuľky hrozna prekrojené na polovice, hoisin a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.
- 2
Syrová pena: Kozí syr dobre rozmiešame s cviklovou šťavou. Tú získame odšťavením surovej červenej repy. Primiešame smotanu, premiešame a ochutíme soľou a korením.
- 3
Do hrnca dáme saké a brandy, zahrejeme, pridáme hrozienka. Necháme macerovať dve hodiny a vyberieme. Na tanier dáme šalát, penu z kozieho syra a posypeme naloženými hrozienkami.
- 4
Hoisin je čínska barbecue omáčka, ktorá je výborná na marinovanie mäsa, hydiny aj rýb. Výborne poslúži aj pri grilovačke.
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu