Kapustový šalát
Kapustový šalát

Šalát z grilovanej červenej kapusty s penou z kozieho syra

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 12. augusta 2021
Šalát z grilovanej červenej kapusty s penou z kozieho syra
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

800 g
400 g
100 ml
100 ml
100 g
100 g
100 g
100 ml
100 ml (japonské víno)
Syrová pena:
400 g
100 ml (33 %)
200 g
podľa chuti
podľa chuti
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    Červenú kapustu umyjeme a narežeme na krájači na tenké rezance. Na rozpálený gril nalejeme trochu oleja a kapustu na ňom grilujeme asi 10 minút. Vychladíme. Pridáme baby špenát, bobuľky hrozna prekrojené na polovice, hoisin a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.

  2. 2

    Syrová pena: Kozí syr dobre rozmiešame s cviklovou šťavou. Tú získame odšťavením surovej červenej repy. Primiešame smotanu, premiešame a ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Do hrnca dáme saké a brandy, zahrejeme, pridáme hrozienka. Necháme macerovať dve hodiny a vyberieme. Na tanier dáme šalát, penu z kozieho syra a posypeme naloženými hrozienkami.

  4. 4

    Hoisin je čínska barbecue omáčka, ktorá je výborná na marinovanie mäsa, hydiny aj rýb. Výborne poslúži aj pri grilovačke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia