Husacia pečeň Torchon
Richard Tartott
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ČL |
|
1 vetvička (čerstvý) |
|
|
|
0,4 cl (alebo koňak) |
|
Pošírovaná hruška: | |
2 ks |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Husaciu pečeň očistíme a rozoberieme na väčšie kúsky.
- 2
Dochutíme medom, do ktorého sme pridali lístky tymianu, soľ, čierne korenie a brandy.
- 3
Pečeň zabalíme do alobalu a vložíme do podlhovastej formy na pečenie.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 20 – 25 minút.
- 5
Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladu.
- 6
Na pošírovanú hrušku nalejeme do hrnca biele víno a vodu, primiešame trstinový cukor, štipku mletého zázvoru, škorice a povaríme 5 minút. Hrušky ošúpeme, pošírujeme tesne pod bodom varu asi 15 minút, hrušky sa nesmú rozvariť. Podávame k pečeni.
Tiež husacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu