Domáca paštéta z kačacej pečene
Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 2. októbra 2021
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 2. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň očistíme, rozmixujeme a prepasírujeme. Maslo rozpustíme a zmiešame s prepasírovanou pečeňou. Pridáme postupne všetky ingrediencie okrem kačacieho tuku. Premiešame.
- 2
Takto pripravenú zmes nalejeme do foriem a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli pri 80 °C zhruba 20 až 25 minút. Paštéta by mala mať v jadre 63 °C.
- 3
Po upečení paštétu zalejeme rozpusteným kačacím tukom a necháme vychladnúť. Po vychladení skladujeme v chladničke.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu