Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Domáca paštéta z kačacej pečene

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 2. októbra 2021
Domáca paštéta z kačacej pečene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
1 g
10 g
40 ml (ideálne portské)
20 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň očistíme, rozmixujeme a prepasírujeme. Maslo rozpustíme a zmiešame s prepasírovanou pečeňou. Pridáme postupne všetky ingrediencie okrem kačacieho tuku. Premiešame.

  2. 2

    Takto pripravenú zmes nalejeme do foriem a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli pri 80 °C zhruba 20 až 25 minút. Paštéta by mala mať v jadre 63 °C.

  3. 3

    Po upečení paštétu zalejeme rozpusteným kačacím tukom a necháme vychladnúť. Po vychladení skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

kuko95
Mne sa moc nepaci zbytočne veľa masla a malo pečienky divná paštéka