Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - Zobraziť celý popisMôj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, keď ho pripravil Andrej, a hneď som si ho zamiloval.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Ovocná omáčka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Živého homára vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nesčervenie - môj mal 500 g, tak to je tak 8 - 11 minút. Vyberieme, oddelíme klepetá, chvost a zbavíme panciera.
- 2
 Ovocnú omáčku si pripravíme tak, že egreše zbavíme koncov, ríbezle odstopkujeme, cesnak si nastrúhame. Cesnak osmahneme na panvici, pridáme aníz a zázvor, necháme prevoňať, pridáme ovocie, rozvaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 3
 Podávame mäso z klepiet a chvosta s omáčkou a knedľou.
- 4
 Trup z homára nevyhodíme, ukážem vám aj recept na polievku.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu