Homár s ovocnou omáčkou
Homár s ovocnou omáčkou

Homár s omáčkou podľa Andreja

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 9. júla 2019

Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, keď ho pripravil Andrej, a hneď som si ho zamiloval.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 l
50 g
Ovocná omáčka:
250 g
100 g
1 PL
3 strúčiky
štipka
štipka
Na posypanie:
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Živého homára vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nesčervenie - môj mal 500 g, tak to je tak 8 - 11 minút. Vyberieme, oddelíme klepetá, chvost a zbavíme panciera.

  2. 2

    Ovocnú omáčku si pripravíme tak, že egreše zbavíme koncov, ríbezle odstopkujeme, cesnak si nastrúhame. Cesnak osmahneme na panvici, pridáme aníz a zázvor, necháme prevoňať, pridáme ovocie, rozvaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. 3

    Podávame mäso z klepiet a chvosta s omáčkou a knedľou.

  4. 4

    Trup z homára nevyhodíme, ukážem vám aj recept na polievku.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Homar je podla mna najlepsi v prirodnej uprave, nanajvys so zelenymi morskymi rastlinami, trochou majonezy a kuskom chleba. Takto nam ho naservírovala na dovolenke v Yerseke v Holandsku, v reštaurácií na ustricovej farme.



Pridaj komentár k receptu: