Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - Zobraziť celý popisMôj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, keď ho pripravil Andrej, a hneď som si ho zamiloval.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 5 l |
|
| 50 g |
|
| Ovocná omáčka: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 3 strúčiky |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| Na posypanie: | |
| strúhaný |
|
Postup
-
1
Živého homára vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nesčervenie - môj mal 500 g, tak to je tak 8 - 11 minút. Vyberieme, oddelíme klepetá, chvost a zbavíme panciera.
- 2
Ovocnú omáčku si pripravíme tak, že egreše zbavíme koncov, ríbezle odstopkujeme, cesnak si nastrúhame. Cesnak osmahneme na panvici, pridáme aníz a zázvor, necháme prevoňať, pridáme ovocie, rozvaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 3
Podávame mäso z klepiet a chvosta s omáčkou a knedľou.
- 4
Trup z homára nevyhodíme, ukážem vám aj recept na polievku.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu