Kuracie roládky
Kuracie roládky

Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi

Ivana Havelová
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 5. mája 2020
Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
10 g
30 g
30 g
30 ml
10 ml
40 g
5 g
 čerstvé (tymian, petržlenová vňať, pažítka, rozmarín)
Batatové variácie:
300 g
100 g
100 g
50 g
 čerstvé ( tymian, rozmarín, petržlenová vňať, oregano)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.

  2. 2

    Fáš: Cibuľu a slaninu pokrájame na kocky, opečieme na masti, pridáme cesnak, pokrájané šampiňóny a podusíme. Pridáme smotanu a brandy. Podusíme, necháme jemne odpariť. Do mixéra dáme odrezky z kuracieho mäsa, vajce, čerstvé bylinky a vychladnutú podusenú zmes. Rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou.

  3. 3

    Naklepané kuracie prsia naplníme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a varíme sous vide na 90 °C 20 minút. Uvarené vyberieme a pokrájame na 2 cm kolieska. Kolieska opečieme na panvici s maslom, cesnakom a tymianom asi minútu. Upravené kolieska môžeme obaliť v opraženým sezamových semienkach. Podávame s batatovým pyré a vypraženým sladkým zemiakom.

  4. 4

    Batatové variácie: Ošúpaný batat pokrájame na rovnaké obdĺžniky. Uvaríme do polomäkka vo vývare, do ktorého sme pridali bylinky. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom vypražíme v horúcej kačacej masti. Zo zvyšných batatov a bieleho zemiaka pripravíme pyré. Cibuľu pokrájame na kocky, speníme na masle, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme podľa potreby soľ a varíme. Uvarené zemiaky precedíme, dáme do mixéra, pridáme kúsok masla a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby pridáme vývar, v ktorom sa varili zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia