Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 5. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
30 g |
|
30 ml |
|
10 ml |
|
40 g |
|
5 g |
|
|
|
čerstvé (tymian, petržlenová vňať, pažítka, rozmarín) |
|
|
|
Batatové variácie: | |
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
čerstvé ( tymian, rozmarín, petržlenová vňať, oregano) |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.
- 2
Fáš: Cibuľu a slaninu pokrájame na kocky, opečieme na masti, pridáme cesnak, pokrájané šampiňóny a podusíme. Pridáme smotanu a brandy. Podusíme, necháme jemne odpariť. Do mixéra dáme odrezky z kuracieho mäsa, vajce, čerstvé bylinky a vychladnutú podusenú zmes. Rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou.
- 3
Naklepané kuracie prsia naplníme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a varíme sous vide na 90 °C 20 minút. Uvarené vyberieme a pokrájame na 2 cm kolieska. Kolieska opečieme na panvici s maslom, cesnakom a tymianom asi minútu. Upravené kolieska môžeme obaliť v opraženým sezamových semienkach. Podávame s batatovým pyré a vypraženým sladkým zemiakom.
- 4
Batatové variácie: Ošúpaný batat pokrájame na rovnaké obdĺžniky. Uvaríme do polomäkka vo vývare, do ktorého sme pridali bylinky. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom vypražíme v horúcej kačacej masti. Zo zvyšných batatov a bieleho zemiaka pripravíme pyré. Cibuľu pokrájame na kocky, speníme na masle, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme podľa potreby soľ a varíme. Uvarené zemiaky precedíme, dáme do mixéra, pridáme kúsok masla a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby pridáme vývar, v ktorom sa varili zemiaky.
Tiež kuracie roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu