Morčacia roláda plnená kuracou pečeňou
mesačník Varecha, 16. februára 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát, a rozklepeme ho.
- 2
Kuraciu pečeň vložíme do mixéra spolu s nakrájanou žemľou, pridáme brandy a rozmixujeme.
- 3
Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme na troche masla, pridáme k pečienkovej zmesi, rozmiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
- 5
Na veľkú krájaciu dosku položíme pripravený morčací plát. Poukladáme naň plátky prosciutta, na ktoré položíme potravinársku fóliu a pomocou doštičky preklopíme tak, aby bolo prosciutto z vonkajšej strany.
- 6
Pripravenú pečeňovú plnku natrieme na morčacie mäso a pomocou fólie zvinieme do rolády. Poriadne zabalíme do alobalu, môžeme použiť aj dve vrstvy.
- 7
Roládu varíme v hrnci s vodou na miernom ohni asi 80 – 100 minút. Čas varenia rolády závisí od hrúbky mäsového plátu, je dôležité, aby sa uvarila aj pečeňová plnka vnútri rolády.
- 8
Po uvarení roládu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z alobalu a na panvici z každej strany opečieme na troške masla.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu