Morčacia roláda
Morčacia roláda

Morčacia roláda plnená kuracou pečeňou

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 16. februára 2024
Morčacia roláda plnená kuracou pečeňou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
150 g
1 ks
2 PL
1 ks
1 PL
1 stonka (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát, a rozklepeme ho.

  2. 2

    Kuraciu pečeň vložíme do mixéra spolu s nakrájanou žemľou, pridáme brandy a rozmixujeme.

  3. 3

    Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme na troche masla, pridáme k pečienkovej zmesi, rozmiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

  5. 5

    Na veľkú krájaciu dosku položíme pripravený morčací plát. Poukladáme naň plátky prosciutta, na ktoré položíme potravinársku fóliu a pomocou doštičky preklopíme tak, aby bolo prosciutto z vonkajšej strany.

  6. 6

    Pripravenú pečeňovú plnku natrieme na morčacie mäso a pomocou fólie zvinieme do rolády. Poriadne zabalíme do alobalu, môžeme použiť aj dve vrstvy.

  7. 7

    Roládu varíme v hrnci s vodou na miernom ohni asi 80 – 100 minút. Čas varenia rolády závisí od hrúbky mäsového plátu, je dôležité, aby sa uvarila aj pečeňová plnka vnútri rolády.

  8. 8

    Po uvarení roládu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z alobalu a na panvici z každej strany opečieme na troške masla.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi recept páči, možno to aj niekedy spravím, zatiaľ si ho aspoň uložím do KK, aby som ho našla......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia