Jelenie rebro s hubovým vývarom
Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 7. februára 2020
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 7. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Sušené huby spolu s tymianom dáme pomaly tiahnutím variť na 3 hodiny, aby sme dostali silný vývar. Potom scedíme a ochutíme soľou a čiernym korením. Huby z vývaru môžeme dohladka rozmixovať a použiť ako pyré.
- 2
Jelenie rebro dáme dusiť vo vývare a v brandy domäkka pri teplote 150 °C minimálne na 3 hodiny. Potom mäso oberieme od kosti.
- 3
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a konfitujeme v masle pri teplote 80 °C 90 minút. Mäso podávame so zemiakmi a s hubovým vývarom.
Tiež mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu