Jelenie mäso
Jelenie mäso

Jelenie rebro s hubovým vývarom

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 7. februára 2020
Jelenie rebro s hubovým vývarom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
10 g
20 g
5 g
1 kg
2 l
100 ml
300 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby spolu s tymianom dáme pomaly tiahnutím variť na 3 hodiny, aby sme dostali silný vývar. Potom scedíme a ochutíme soľou a čiernym korením. Huby z vývaru môžeme dohladka rozmixovať a použiť ako pyré.

  2. 2

    Jelenie rebro dáme dusiť vo vývare a v brandy domäkka pri teplote 150 °C minimálne na 3 hodiny. Potom mäso oberieme od kosti.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a konfitujeme v masle pri teplote 80 °C 90 minút. Mäso podávame so zemiakmi a s hubovým vývarom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: