Predjedlá

  • Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom (fotorecept)

    Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom (fotorecept)

    Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute a zvyky, vládnuce v našej kuchyni, ako aj pri našom jedálenskom stole. Na rozdiel od mojej „veliacej kontraadmirálky“, ...

  • Ananásová salsa

    Ananásová salsa

    Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

  • Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.

  • Drožďová nátierka (videorecept)

    Drožďová nátierka (videorecept)

    Vynikajúca drožďová pomazánka ako od mamky. Tip pre rýchle, chutné, no neobyčajné raňajky :) .

  • Šľahaná kuracia sekaná

    Šľahaná kuracia sekaná

    Zvonku chrumkavá, zvnútra šťavnatá a jemná.

  • Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme...

  • Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a z rozdrvených borievok. Marinujeme asi 1 a pol dňa, podľa veľkosti panenky.

  • Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso a na veľmi miernom ohni varíme asi 4 hodiny aj viac za občasného miešania. Potom pomocou dierkovanej naberačky mäso vyberieme do misy a odstránime bylinky....

  • Pečená koreňová zelenina a zemiaky (fotorecept)

    Pečená koreňová zelenina a zemiaky (fotorecept)

    … rady, návody, skúsenosti?! Pravdepodobne do niektorej z týchto troch „podskupín”, nie medzi rcp, patrí tento príspevok. Nikoho nechcem obmedzovať, nedaj Bože „znásilňovať“, no nedá mi pochváliť sa, ako som si...

  • Paštéta z králičej pečene

    Paštéta z králičej pečene

    K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to veľmi chutná paštéta. Isto viete, že...

  • Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

    Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

    Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

  • Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food. Odtiaľ mám tento recept s krkolomným menom, Hoi Laai Pat Nahm prik Pao.

  • Vyprážané kapustové pirohy

    Vyprážané kapustové pirohy

    Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

  • Brunch Ring slanina, vajce a syr (fotorecept)

    Brunch Ring slanina, vajce a syr (fotorecept)

    Tento recept som dostala mailom, je to vraj so zahraničnej stránky. Je to veľmi jednoduchý recept fantastickej chuti. Neni treba veľa surovín a ja takéto jednoduché recepty milujem.

  • Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou
  • Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou
  • Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú

    Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú

    Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.

  • Zdravé zeleninové muffiny

    Zdravé zeleninové muffiny

    Tieto muffinky sa dajú použiť aj ako príloha k jedlu alebo aj na olovrant :) Môžete si z nich dopriať koľko len chcete. Ak si vyberiete kyslú kapustu a koreniny bez zbytočných konzervantov, máte naozaj zdravú a...

  • Guľky zo špaldy s horčicovou penou

    Guľky zo špaldy s horčicovou penou

    Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a za pomoci kuchynského robota rozmixujeme, pridáme vajce, nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé knedličky, ktoré varíme...

  • Zapekané špenátové guľky z krupice

    Zapekané špenátové guľky z krupice

    Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist