Predjedlá

  • Kukurica v parmezánovej kruste

    Kukurica v parmezánovej kruste

    Tento recept si určite zamilujete!

  • Marinované foie gras s figovým čatní

    Marinované foie gras s figovým čatní

    Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne skaramelizovať, pridáme nakrájané figy a zastrekneme jablkovým octom. Zmes potom varíme 10–15 minút do zhustnutia. Môžeme aj rozmixovať. Zmes vlejeme do pohárov, ...

  • Zapekaná focaccia s morušovým džemom

    Zapekaná focaccia s morušovým džemom

    Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či sirupov, aby sme si ich potom mohli dopriať po celý rok. Často im však uloženie do nálevov a dlhšie uskladnenie doslova pomáha a...

  • Pizzové tyčinky bez lepku

    Pizzové tyčinky bez lepku

    Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou...

  • Biber kızartması/Pečená paprika (fotorecept)

    Biber kızartması/Pečená paprika (fotorecept)

    Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny, je ten vhodný čas sa zásobiť aj na zimu :-)

  • Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová, ktorej využitie v posledných desaťročiach enormne narástlo. Nečudujem sa, pretože hliva priaznivo ovplyvňuje krvný tlak, upravuje hladinu cholesterolu,...

  • Cícerové lokše (fotorecept)

    Cícerové lokše (fotorecept)

    Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus. Ja ho občas používam aj ako náhradu zemiakov. Cícerové pyré je chutné a dá sa potom využiť v plackách, na...

  • Šalát s hovädzím mäsom a so žltým melónom
  • Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

    Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

    Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé,...

  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Žampionový salát s okurkou

    Žampionový salát s okurkou

    Velmi oblíbené, velmi chutné, syrové žampiony v kombinaci s okurkou, nejlépe křehkou nakládačkou

  • Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

    Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

    Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

  • Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

    Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

    Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odstáť na teplom mieste....

  • Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme "bojovali" v TOP 25 o postup do finálovej 16tky a mali sme vymyslieť originálne jedlo z bryndze. Vtedy mi chýbali potrebné...

  • Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z mojich obľúbených hokaido receptov.

  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Farebný šalát Caprese

    Farebný šalát Caprese

    Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

  • Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený cesnak, prekrojenú čili papričku, soľ a nakoniec prilejeme pivo.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist