Predjedlá

  • Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.

  • Nakladaný pečený fenikel

    Nakladaný pečený fenikel

    Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.

  • Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept)

    Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept)

    Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, v ktorom využívam jadrovníky paprík, čoby všeobecne zaznávanú a do odpadkov vyhadzovanú surovinu. Keby ste len tušili, koľko nevyužitých...

  • Pikantný paprikový džem

    Pikantný paprikový džem

    Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť. Nasypeme rozsekané papriky aj s čili priamo z kuchynského robota.

  • Hruškové čatní s tekvicou

    Hruškové čatní s tekvicou

    Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete....

  • Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a či „len“ so sledovaním štíhlej línie. Inšpiráciou pre mňa bola kniha MUDr. Steven R. Gundry-ho „The Plant Paradox...

  • Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz dôkladne vymiesime a vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút v rozohriatej peci pri 200...

  • Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

  • Grilovaný syr s cibuľou
  • Tekvica so žemľovou knedľou

    Tekvica so žemľovou knedľou

    Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným žĺtkom a mliekom. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme do žemľovej zmesi spolu so soľou a s korením.

  • Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou

    Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou

    Linecké koláčiky sú moja srdcovka, tak v sezóne cukety som spáchala niečo podobné v slanej verzii. Cuketovo-syrové zlepované so syrom Lučina.

  • Ryžové guľôčky

    Ryžové guľôčky

    Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle...

  • Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

    Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

    Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného...

  • Escalivada po katalánsky (fotorecept)

    Escalivada po katalánsky (fotorecept)

    Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne pozerať do jedálneho lístka, skúste si objednať Tostada de escalivada. Určite neoľutujete. Je to toast s pečenou zeleninou. A...

  • Šalát s mozzarellkami a tekvicovým olejom
  • Údený pstruh na feniklovom šaláte
  • Môj doladený šalát Coleslaw (fotorecept)

    Môj doladený šalát Coleslaw (fotorecept)

    Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju verziu tejto sviežej obľúbenej pochúťky. Jednoduchá príprava, dlhá trvanlivosť a úžasná chuť postavili tento šalát na TOP priečku v mojom...

  • Recept bez obrázku

    Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe

    Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho jedli na dovolenke v južných štátoch Európy. Tento rok sa mi prvýkrát urodil baklažán mimo skleníka, tak som si povedala,...

  • Hríbové ravioly na šošovicovom šaláte
  • Zmes listových šalátov s kačacinou

    Zmes listových šalátov s kačacinou

    Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist