Predjedlá

  • Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept)

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)

    Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som mu teda upiekla koláčik k vínu. Aj na ruky ma zobral...

  • Koláč s paradajkami

    Koláč s paradajkami

    Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou zanietenosťou môžeme vychutnávať počas celého roka. Výborná spolupráca kuchárky či kuchára, cesta, syra, cesnaku, bazalky, paradajky…

  • Voňavá morčacia roláda

    Voňavá morčacia roláda

    Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky....

  • Tabouleh

    Tabouleh

    Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže ľahké jedlo.

  • Vegánska huspenina

    Vegánska huspenina

    Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak. No riadne chute mi narobil a keďže ja také nejem, tak som si spravila takú svoju, vegánsku. Už ju...

  • Domáci aspik

    Domáci aspik

    Jednoduché, lahodné a na sviatočnú príležitosť ako stvorené... na Vianoce, či na Silvestra. Každý rok nesmie chýbať na našom stole.

  • Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

  • Fašírky z balkánskeho syra (fotorecept)

    Fašírky z balkánskeho syra (fotorecept)

    Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.

  • Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept)

    Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept)

    Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.

  • Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

  • Opečený plnený syr (fotorecept)

    Opečený plnený syr (fotorecept)

    Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie. Takto pripravený syr veľmi chutný a mne plne nahrádza vyprážaný.

  • Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

    Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu.

  • Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou
  • Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  • Kačacie prsičká na syrovom koláči
  • Kačacie prsia na spôsob „Strammer Max“
  • Tvarohovo-ovsené pagáčiky

    Tvarohovo-ovsené pagáčiky

    Keďže mi váha pohrozila stovkou kilogramov, snažím sa vynechať bielu múku z jedálnička. Po otvorení chladničky som našiel nízkotučný tvaroh a tak mi prebehlo mysľou, že to využijem spolu s ovsenými vločkami.

  • Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

    Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

    Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...

  • Raňajkové rožky

    Raňajkové rožky

    Neskoro som si uvedomila, že nemám žiadnu fotku z príprav, rohlíky sú odfotené už nie úplne čerstvé, čo je škoda, lebo vtedy vyzerajú a chutia najlepšie, akurát upečené :-) Kôrka chrumkavá a striedka mäkkúčká...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist