Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami fotorecept
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 18. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Mäsové krokety: | |
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
3 zrnká |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
Flambované jablko: | |
1 ks |
|
80 g |
|
50 ml |
|
|
Postup
-
1
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku asi 1,5 cm. Osolíme a okoreníme.
-
2
Nakrájané dubáky osmažíme na masle a necháme vychladiť. Mixérom rozmixujeme odrezky z panenky, vajcia a smotanu na hladkú penu, do ktorej vmiešame dubáky, zmes okoreníme a osolíme. Zmes potom zrolujeme do naklepanej panenky pomocou potravinovej fólie. Naplnenú panenku varíme vo vodnom kúpeli asi 15 minút. Pred podávaním odstránime fóliu a ešte sprudka osmažíme na panvici s olejom.
-
3
Mäsové krokety: Údené koleno varíme vo vode s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením asi 2 hodiny. Potom mäso oberieme, podrvíme, obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.
-
4
Flambované jablko: Jablko olúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na hrubé plátky. V rozohriatej panvici rozpustíme cukor na karamel a opatrne doň vložíme jablká. Pridáme brandy a flambujeme. Na záver ešte pridáme maslo.
Diskusia k receptu