Paštéta z kačacej pečene s ovocným čatní
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 14. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kačaciu pečeň očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca dáme olej a najemno nakrájanú šalotku s cesnakom. Opražíme dozlatista. Potom pridáme rozmarín. Keď je zmes opečená, vložíme nakrájanú pečeň a opečieme, nech sa zatiahne. Potom podlejeme karpatským brandy a časťou bieleho vína. Udusíme do mäkka.
- 2
Keď je pečeň mäkká, dáme ju do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou, korením a majoránom a vmiešame maslo.
- 3
Na ovocné čatní nakrájame sušené ovocie na malé kocky. Do hrnca dáme olej a nakrájanú šalotku na ňom opečieme dozlatista. Potom podlejeme bielym vínom. Keď víno zovrie, dáme doň nakrájané ovocie a chvíľu povaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme džem. Celú zmes premiešame a necháme vychladnúť. Hotovú kačaciu paštétu s ovocným čatní môžeme servírovať s domácim chlebom.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu