Skaramelizované slivky s krémom a orieškovou oblátkou
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filo cesto dostať kúpiť hotové, používa sa na prípravu baklavy. Cesto rozprestieme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Potom ho potrieme rozmiešaným vajíčkom, posypeme orieškami a znovu dáme na chvíľu piecť. Upečené cesto polámeme na väčšie kúsky.
- 2
Mascarpone vymiešame s cukrom a so škoricou.
- 3
Kryštálový cukor skaramelizujeme, pridáme slivky a polejeme brandy. Alkohol necháme odpariť vypečieme a slivky pri pečení polievame vzniknutým karamelom. Naukladáme na tanier a servírujeme s ochuteným mascarpone a kúskami upečeného cesta.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu