Slivkový dezert
Slivkový dezert

Skaramelizované slivky s krémom a orieškovou oblátkou

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
Skaramelizované slivky s krémom a orieškovou oblátkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g (phyllo)
1 ks
100 g drvené
300 g
štipka
50 g
200 g
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filo cesto dostať kúpiť hotové, používa sa na prípravu baklavy. Cesto rozprestieme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Potom ho potrieme rozmiešaným vajíčkom, posypeme orieškami a znovu dáme na chvíľu piecť. Upečené cesto polámeme na väčšie kúsky.

  2. 2

    Mascarpone vymiešame s cukrom a so škoricou.

  3. 3

    Kryštálový cukor skaramelizujeme, pridáme slivky a polejeme brandy. Alkohol necháme odpariť vypečieme a slivky pri pečení polievame vzniknutým karamelom. Naukladáme na tanier a servírujeme s ochuteným mascarpone a kúskami upečeného cesta.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre