Letný ovocný dezert
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 25. júla 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Postup
-
1
Do rozpáleného kastróla nasypeme cukor a necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme škoricu, badián, maslo a rozmiešame ho. Keď sa karamel rozpustí, prilejeme vodu, ktorú necháme vyvariť, kým nezačne karamel hustnúť. Ochutíme brandy. Vložíme jahody, černice a čučoriedky, zamiešame a počkáme, kým karamel trochu vychladne. Potom pridáme maliny a ríbezle. Zo zmesi vyberieme škoricu a badián.
- 2
Krém: Z bielkov s cukrom ušľaháme tuhý sneh a primiešame crème fraîche. Množstvo crème fraîche má byť objemovo rovnaké ako sneh z bielkov.
- 3
Dlhé piškóty nalámeme na spodok misiek, na ne dáme ovocie s karamelom a na vrch krém, ktorý plynovou pištoľou na crème brûlée sprudka zapečieme. Ozdobíme čerstvým ovocím a mätou.
- 4
Alternatívou k plynovej pištoli je zapiecť krém v rúre v režime pečenie zhora, na najvyššom stupni, ale misky musia byť čo najbližšie ku grilu v rúre.
Tiež ovocný dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu