Kačacie prsia s tekvicovým pyré a so slivkami
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 8. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 8. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
800 g (pripravené metódou sous–vide) |
|
500 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
200 g čerstvé |
|
200 ml (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru) |
|
10 g |
|
50 ml |
|
500 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, uvaríme, osolíme a okoreníme. Zmixujeme so smotanou a zjemníme maslom. Slivky posypeme cukrom, prudko opečieme, podlejeme alkoholom, prilejeme omáčku demi glace a chvíľku povaríme.
- 2
Zemiaky umyjeme a v šupke pečieme asi 40 minút pri 190 °C, pokvapkáme olejom. Kto chce zaexperimentovať, môže ich obaliť v popole zo sušeného sena (dostať v predajniach pre domácich miláčikov).
- 3
Kačacie prsia uvarené metódou sous–vide (dlhé varenie vo vákuovom obale pri nízkej teplote) opečieme kožou dole na panvici, prípadne v grile. Servírujeme so zemiakmi, slivkami a s tekvicovým pyré.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu