Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s tekvicovým pyré a so slivkami

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 8. októbra 2020
Kačacie prsia s tekvicovým pyré a so slivkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g (pripravené metódou sous–vide)
500 g
50 g
100 ml
200 g čerstvé
200 ml (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru)
10 g
50 ml
500 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, uvaríme, osolíme a okoreníme. Zmixujeme so smotanou a zjemníme maslom. Slivky posypeme cukrom, prudko opečieme, podlejeme alkoholom, prilejeme omáčku demi glace a chvíľku povaríme.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme a v šupke pečieme asi 40 minút pri 190 °C, pokvapkáme olejom. Kto chce zaexperimentovať, môže ich obaliť v popole zo sušeného sena (dostať v predajniach pre domácich miláčikov).

  3. 3

    Kačacie prsia uvarené metódou sous–vide (dlhé varenie vo vákuovom obale pri nízkej teplote) opečieme kožou dole na panvici, prípadne v grile. Servírujeme so zemiakmi, slivkami a s tekvicovým pyré.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Pekný jesenný receptík ... chválim.